resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 16238
    yurt dışında herkes kamp yapar; o takımı abd'ye götürür (1996-2000)

    herkes kupa kazanır, şampiyon olur; o 4 kez üst üste yapar

    hepsi maç izler, oyuncu beğenir; o gider detaylı araştırma yaptırır, bizzat maçları kendi izler

    herkes devre arası bir takıma gelir, başarısız olur, 'bu kadroyu ben yapmadım' der; o gelir, transfer yapamadan mevcut kadroyu şampiyon yapar

    herkes avrupa'da başarılı olur; o avrupa'dan kupayla döner

    herkes kendi döneminde başarılı olur; o hep daha iyisini kovalar

    herkes instagram kullanır; onun için bu yetmez, gider instagram tv'yi ilk kullanan insanlardan birisi olur.*

    fatih terim'i diğer türk antrenörlerden ayıran da budur. kendi prensipleri, kültleri elbette vardır, ancak o kendini ve şartlarını da bu değişen çağa uydurur, gerekirse kendi de ayak uydurur. azla yetinmez, hep daha iyisini, yapılmayanı arzular.

    herkes fatih terim'i 'zamanı geçen, demode' bir teknik direktör olduğunu zannederdi yakın bir zaman öncesine dek. zira terim'in zamanı geçmez. çünkü form geçici, klas kalıcıdır.

    iki gözümün çiçeği bu akşam instagram tv'den yine basın mensuplarının sorularını yanıtlayacakmış. bu sıcak ve sıkıcı gündeki en büyük heyecanımız bu oldu.

    2013'ten sonra hocaya kendimce bir tavır aldım, ancak bu dördüncü gelişinden sonraki davranışları ve değişimi beni fazlasıyla hayran bıraktı. 'o kadar yaşanan şeyden sonra tekrar gelmesini hazmedemiyorum' diyenler bence ligde yarıştığımız diğer takımlara baksınlar. elalem tükürdüğünü şerbet niyetine yiyor. 6 sene önce birbirlerine bel altı vuran, vefat etmiş çocuğu üzerinden küçük düşürücü hareketler yapan iki eski başkanın şimdilerde can ciğer kuzu sarması olmasını mı ararsınız, bir başkasında başkan olduğunun ilk senesi 'çimlere işiyor, soyunma odasında edepsizce davranışlarda bulunuyor' dediği oyuncuyu yana yakala arayan çağıran ve hiçbir şey olmamış gibi birbirlerine canım cicim çekenler mi dersiniz. diğer takımları hiç söylemeyeyim zaten, onların en iyi oyuncuları da derdi adam olmak olanlar.

    varsın, biz imparator'la tekrar kucaklaşalım. zaten o da bu ayrılıkta onca yaşanan şeyin farkında.

    he unutmadan, fatih hocanın bir bildiği vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın