• 310
    uefa başkanı aleksander ceferin, 29 haziran 2018 günü yapılan mülakatta konuyla ilgili şu açıklamaları yapmış;

    --- alıntı ---
    "galatasaray'ın durumu sıkça yapılan bir uygulama"

    soru: galatasaray ile uefa arasında bir anlaşma yapıldı, biz konunun kapandığını düşündük, ancak ne oldu da bu dosya hukuk kuruluna gönderildi. bu ne anlama geliyor?

    ceferin: öncelikle şunu belirteyim özel dosyalarla ilgili yorum yapmıyorum. bunu yapmıyorum çünkü bağımsız bir komisyonumuz var. bir sorunla karşılaşıldığında onlar karar veriyor. ancak şunu da belirteyim, yönetmeliğimize göre hakem komisyonunun bazı durumlarda araştırma komisyonunun kararını düzeltme hakkı bulunuyor. ama bu illa olacak anlamına gelmiyor. bir şey değişecek anlamına da gelmiyor. aslında büyük bir anlam da yüklememek lazım, dosyaya bakacak ve bir revize gerekip gerekmediğine karar verecekler. bu çok sıra dışı bir olay değil, sıkça yapılan bir uygulama. başka bir kararın çıkacağı anlamına gelmez.

    soru: galatasaray için verilen karar devam ediyor değil mi? bir değişiklik yok?

    ceferin: bir kez daha söylüyorum. verilmiş bir karar hakkında yorum yapmayacağım. anlaşma aynı şekilde devam ediyor ve güncel. bunu biliyoruz çünkü hakem kurulu herhangi bir şey yapmadı ve değişiklik talep etmedi.

    "galatasaray ile ilgili anormal bir durum yok"

    soru: galatasaray'ın avrupa'dan men edilme ihtimali var mıydı? bu gündeme geldi mi?

    ceferin: tekrar ediyorum ben galatasaray hakkında konuşmuyorum. real madrid veya tottenham hakkında da konuşmuyorum. kararı veren bağımsız bir komite, verilen karar sizin zannettiğiniz kadar olağandışı değil. anormal bir durum yok.

    --- alıntı ---

    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/...idere-sahip-40881844
App Store'dan indirin Google Play'den alın