• 308
    iki kurum veya iki kuruluş arasında bir anlaşma (agreement) yapılmış ise bundan tek taraflı dönüş olamaz. olursa bunun ağır tazminat sonuçları olur.

    sözleşmeyi yapmışsınız, şampiyonlar ligine katılma belgesini göndermişsiniz buradan dönüş bütün hukuk düzenini altüst eder. ancak sözleşme ilkelerine uyulmaması halinde yine sözleşmede yer alan yaptırımları uygulayabilirsiniz.

    uefa'nın sözleşmeyi imzalamadan önce hukuk kuruluna danışmadığını kim iddia edebilir. ya da diğer bir ifade ile sözleşmeyi imzalayıp katılım belgesini göndermeden önce neden hukuk kuruluna danışılmamıştır. bütün bunlar göstermektedir ki uefa'nın incelemesi rutin bir incelemedir ve milan'ın itirazına örnek gösterilmiş olması nedeniyle usulen yapılmaktadır. aksi bütün anglosakson hukuk sisteminin çöküşü anlamına gelir.

    galatasaray borsaya açık bir şirkettir. uğrayabileceği zarar 150-200 milyon euro seviyelerinde olabilir ki bunun altından kalkmak da kolay olmayabilir. bu zararı ne milan ne de o kararı veren hakimler karşılayabilir. üstelik bunun ucunda cas da var.

    sözleşmenin açık ilkelerine uyulmaması halinde cas'dan yürütmeyi durdurma kararı rahatça alınabilecektir. ahde vefa ilkesi gereğince de dava kazanılabilecektir.

    sonuç olarak, uefa'nın milan'ın örnek göstermesine karşı usulen kendi içinde bir inceleme yaptığını düşünüyorum. ülkemizden işe müdafale edenlerin de heveslerinin kursağında kalacağından eminim.

    bekleyelim görelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın