• 250
    uygulanmadığı her lig ve kupa organizasyonu benim gözümde artık şaibelidir.

    sene 2018. şu teknoloji düşmanı futbol romantikleri ve bahis lobisi olmasaydı 2000'li yıllarından başından beri uygulanabilirdi. video teknolojiyi ta 2018'de dünya kupasında görmemiz, son 1 sene içinde liglerde uygulanması bana göre skandaldır. teniste şahin gözü teknolojisinin epeydir uygulanması, basketbolda futboldan çok önce video hakemin uygulanması futbolun tutuculuğunu zaten gösteriyor.

    video hakemde sorunların var olması, soru işaretlerinin olması, boşlukların olması bu sistemin direk kötü olduğunu göstermez. tartışılması gereken video hakemin varlığı değil, video hakemin daha iyi nasıl uygulanmasıdır. daha adaletli, daha objektif, daha az hata payıyla nasıl uygulanacağı tartışılmalıdır. mesela baş hakeme video hakemden kulağına bir uyarı geldiğinde baş hakem pozisyonu izlememekte ısrar edebiliyormuş. bu dediğim dedik, egolu hakemlerce suistimal edilebilir. bence uyarı geldiğinde direkt hakem görüntüyü izlemeye koşmalı. öte yandan takımlara belirli sayıda itiraz hakkı getirilmesini olumlu bulmuyorum. bunu kötü niyetle kullanmak isteyen takımlar olabilir. itiraz etmiş olmak için itiraz etmek oyunun aşırı durmasına sebep verebilir.

    almanya'da ve italya'da bu sistem ilk senesinde başarılı sonuçlar verdi. özellikle almanya'da başlarda çok karşı çıkıldı, epey de sıkıntı çıktı ama sistem oturunca kimsenin itirazı kalmadı. ben aynı sürecin ülkemizde de yaşanacağını düşünüyorum. bizim uyum sürecimiz daha uzun sürebilir, o kadar. şu anda bu sisteme karşı olanların çoğunluğu zamanla iyi ki var var diyecekler. göreceksiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın