• 230
    entry'i yazmam sebep örnek pozisyon: (bkz: 18 haziran 2018 isveç güney kore maçı/#2445996)

    sadece oyuncular itiraz edince mi hakemler kontrol ediyor sanılıyor bilmiyorum, yani eleştirilecek ve geliştirilmesi gereken onlarca yeri varken tuhaf tuhaf eleştiriliyor sistem.

    video hakem odasında pozisyon, tekrarları ve farklı açılarıyla izleniyor. var hakem odasında televizyon kameralarından farklı kameralar da bulunmakta ayrıca. pozisyonlar izleniyor; eğer hakemin kararında bir yanlışlık olduğu düşünülürse kulaklıktan hakem uyarılıyor. ama pozisyon penaltı hoca şeklinde değil. daha çok "pozisyonda temas vardı" şeklinde. hakem de bunu izleyip izlememeye karar veriyor. yani kontrol yine orta hakemde; eğer var %100 bir penaltı yakalamış olsa dahi orta hakem bu kararı uygulamayabilir. karşı takım atağa geçsin de oyunu durdurayım diye bir saçmalık nasıl düşünülür bilmiyorum ama tabii ki de öyle bir şey yok. oyuncular itiraz etse de itiraz etmese de var pozisyonları inceleyip orta hakemi uyarıyor. dolayısıyla takımların video görüntü isteme hakkı yok hakemden, çünkü gerek yok. bir replay'in anında nasıl izlenip hakeme bildirilmesini bekliyorsunuz zamanda ileri gitmeden orası da meçhül.

    bazen bizim derbi maçlarında bir pozisyon 2-3 gün tartışılıyor kimi hakem faul diyor kimi devam diyor; bu sistemden %100 mükemmelliyetçilik beklemek zor, çünkü futbol diğer sporlar gibi oldu-olmadı vs değil.

    itiraz konusuna devam edersek; birader isveç'in 11 futbolcusu itiraz edip gol yerse gol yemiş olurlar bu kadar basit. oyuncular itiraz etmeyecek. penaltı olmayan pozisyona 3-4 futbolcu itiraz ederse, bundan faydalanıp gol atarsa karşı takım haksızlık olacakmış.. ramazan yeni bitti kimse ayık gezmiyor mu anlamadım. takımların veya oyuncuların video tekrarı isteme hakkı yok!; itiraz edip video'ya izletemezsin pozisyonu, yok birader kim dedi bunu size. yukarıda da süreci anlattığım gibi; isterse kimse itiraz etmesin; isterse 11 kişi itiraz etsin var pozisyonları her türlü gözden geçiriyor.

    bu akış sayesinde oyuncu itiraz etse de etmese de bir şeyin değişmeyeceğini bilecek. kendini abartılı yere fırtlatma, 4-5 kişi hakemin etrafını sarıp baskı altına alma gibi şeyler son bulacaktır zamanla çünkü pozisyon zaten arka tarafta izleniyor her türlü; hakemin etrafını sarmanın bir anlamı yok zararı var takımın adına çünkü pozisyon temizse dönen toptan tehlikeli atak yiyebilirsin mevkini terkedip hakemin yanına gidersen.

    yukarıdaki bknz verilen maçtaki pozisyonda da korenin atağı niye piç edilsin...... isveçliler topunu oynamak yerine hakemin etrafını sararsa kore de gider gol atar temizinden. hatta bu durumda korelilerin lehine olur isveçlilerin itirazı edip pozisyonlarını terketmesi.

    bunun yanında sistem tüm pozisyonları zaten asenktron replayinden izlediğinden "itiraz hakkı"na gerek yok; çünkü tüm pozisyonlar zaten izlenmekte şu aşamada; belki ilerde sistemi hızlandırmak için itiraz edilen pozisyonlar incelenir ilerde ama o da pek gerekli gibi gelmiyor kulağa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın