• 161
    altıncı ve önceki nesillerin bir bölümünün eleştirdiği, ileride sekizinci ve dokuzuncu nesilleri eleştirecek olan neslin yazarı.

    "genelleme yanlıştır" gibi bir yaklaşım var, ben buna katılmıyorum. genellemeler toptan reddedilemez. yaşamımızı genellemelerle idame ettiriyoruz çünkü. fakat bir genellemeyi, içine kattığımız bireylere karşı katı önyargılar haline getirip haksızlık ya da hakaret ediyorsak o başka.(u: ki yedinci nesil eleştirileri bu sınıra yakın dursa da geçmiyor. geçiyorsa da ben görmedim).

    "nesil" zaten bir genelleme olduğu için bunun üzerinden insanların genellenmesi çok doğal. "doğru" değil ama "doğal". eski nesillerin kendilerini ister istemez daha deneyimli/üstün/söz sahibi vb. görmesi de. yaşamın her alanında olan bu doğuştan gelen ya da edinilmemiş kimlikleri* sahiplenme ve yüceltme dürtülerine gülüp geçmek gerek, tıpkı yedinci neslin de nesil üzerinden yapılan eleştiriye gülüp geçmesi gerektiği gibi.

    bir yazarın nesille etiketlenmesinin ne gibi bir yararı var sözlüğe bilmiyorum. ama sadece "sözlüğe yazar olma zaman aralığının göstergesi" olarak varsa ve bu kadar tartışmalı bir ortam yaratıyorsa kaldırılabilir. yorgan gitti kavga bitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın