• 159
    an itibariyle olumsuz manada göze batan yazar sayısının diğer nesillerden fazla olması çok normal olan yazarlardır. sözlükte yazar olmak ve bu şekilde devam etmek için hepimiz bir sürü testten geçiyoruz. çeşitli adımlarla yazar olacak kaliteye, üsluba sahip olmayanlar ya da sözlük ortamına uyum sağlayamayanlar eleniyor. bu eleme süreci zannedildiği gibi çaylaklıktan yazarlığa geçişle bitmiyor.

    yanlış hatırlamıyorsam çaylak olarak toplam 20 entry giriyoruz. bu entryler incelendiğinde moderasyona kullanıcının kalitesi hakkında ciddi fikirler verse de çaylağın yazar olduktan sonra bu kaliteyi sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda bir garanti vermiyor. ilk 20 entryi yazarken gösterilen ekstra özen yazar olduktan sonra gösterilmeyebiliyor. ya da çaylakken dahil olunamayan sözlük tartışmalarına yazarlığın verdiği gazla birazcık sert girişler yapılabiliyor.* diyeceğim o ki çaylaklıktan yazarlığa geçişte hatırı sayılır miktarda kardeşimiz elense de tertemiz bir nesil elde edilemiyor.

    yazar olduktan sonra yazarlığımız süresince sözlük kuralları çerçevesinde diğer yazarlar tarafından test ediliyoruz. bu da çaylaklık esnasında fark edilemeyen sıkıntıların çözülmesini sağlıyor. kimi zaman 1-2 cezayla bu durum çözülüyor, kimi zaman ilgili yazar uçurularak bir hata düzeltilmiş oluyor. bu noktada eski nesiller senelerdir bu şekilde elimine olup temizlenirken görece yeni nesillerde bu elemeler daha yeni yeni yapılabiliyor.

    7. nesil de daha yeni yeni bu şekilde temizleniyor. dolayısıyla zamanla rahatsızlık veren yazarlar elenecektir. bu noktada diğer yazarların yapması gereken ihbar fasilitesini kullanarak bu eleme sürecini hızlandırmaktır. ben o kadar bekleyemem diyorsanız da istediğiniz yazarı istediğiniz zaman engelleyebilirsiniz. uzun ve genelleyici eleştiri yazıları yazarak hiçbir problemi çözmüyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın