• 35
    arkadaşlar olay basit, transferdir maaştır karışmamış uefa. genel olarak demiş ki; kardeşim ne yaparsan yap ama sene boyu girdi çıktı farkın 20 milyon eurodan fazla olmasın. sonraki yıllar kademeli olarak kâra bile geç hatta. olay bu. tabii dolaylı yoldan bonservis ve maaşları da etkiler çünkü onlar da yıllık giderler içinde. ama özel olarak onlara karışılmamış. mesela yeni gelirler bulsan sponsorluklar ayarlasan gelirleri arttırsan, sportif başarıyla da ligden ve şampiyonlar liginden ekstra gelirler elde etsen yine pahalı transferler yapabilirsin...

    yalnız şu ceza fener'e verilse bayram ederlerdi çünkü sponsorluktur şudur budur kulübe el altından para sokarlardı ali koç'un 150 milyon euro vaadi gibi. daha önce ferit şahenk ile falan yaptıkları gibi.

    transfere karışılmaması şu açıdan baya iyi olabilir; mesela bir oyuncuya 5 milyon euro bonservis ödedik diyelim. bunu 5 taksitle ödeyecek şekilde anlaşırsak bu sezonki gidere 5 milyon euro olarak değil 1 milyon euro olarak yansıyacak. sonraki 4 sezona da öyle yansıyacak tabii ama taksitle bonservis ödeyebilmemizin önü baya açıldı. özellikle bundan 3 yıl sonra anlaşmalara uymuş şekilde gidebilirsek o dönem rahatlıkla taksitli bonservisle oyuncu alabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın