• 93
    ne zamandır bu başlığa birşeyler yazmak istiyordum.

    görüşlerimi garry mendes rodrigues üzerinden örneklendirerek aktaracağım.

    bu taraftar tipinin kaynağı futbol menajerlik oyunlarıdır. yine de takımlarını ekonomik açıdan da sahiplenmelerinden dolayı saygı duyuyorum bu tanımdaki taraftarlara.

    ancak ben hangi tanımdaki taraftar tipindeyim bilmiyorum ama “o satılmalı, bu kiralanmalı” endişeleri bana çok anlamsız geliyor. kardeşim ben futbol izlemek istiyorum. iyi bir futbolcuyu niye satıyoruz? mesela rodrigues’i * niye satıyoruz?? biz futbolcu yetiştirme takımımıyız, damızlık inek miyiz?

    alt yapıdan futbolcu çıkarırsın oynatırsın bilmem naparsın tamam da, sen zaten takımına fayda sağlaması için bir futbolcu almışsın adam yaldır yaldır oynamış, şampiyonluğuna direk katkı sağlamış, bu adamı niye satıyorsun???

    yerine bulabilecek misin aynı ayarda futbolcu? illa ki birini alacaksın da emin misin aynı etkiyi vereceğinden? takıma hemen adapte olana kadar geçecek süre, zaman kaybı ne olacak?

    bilemiyorum altan... belki ben yanlış düşünüyorumdur ama takımın en iyi oyuncularından birisini, soldan soldan yardıran birisini ben takımımda izlemek isterim, izlediğim futboldan da bu futbolcularla keyif almak isterim, iyi oyuncuyu, takıma katkı sağlayan, seni başarıya kupaya götürecek oyuncuyu niye satıyoruz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın