resim
Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan
Takım:Al-Rayyan
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Mısır
  • 109
    2,5 mil eur bedelle kasımpaşa'ya transferi an meselesi olan mısırlı geleceği parlak bir futbolcu. öncelikle netleştirilmesi gereken bir-iki husus var. opsiyon meselesi, neden biz almadık vs.

    kasımpaşa 6 temmuz 2017 tarihinde kendisini 2,5 milyon eur opsiyon bedeliyle beraber 1 yıllığına kiraladı. uefa kapsamında oyuncu sözleşmeleri ve transferlerinin son tarihleri 30 hazirandır. yani bu opsiyon 30 haziran 2018 tarihine kadar geçerli olarak varsayabiliriz. kap bildirimini bulamadığım için ekleyemiyorum ancak varsayılan koşullar bunlar. bu ne demek? 30 haziran 2018 tarihinden önce mahmoud hassan veya anderlecht hiçbir kişi yada kurumla mahmoud hassan'ın transferi için görüşemez demek. işbu tarihe kadar da kasımpaşa kulübü peşin 2.5 milyon eur bedeli yatırması durumunda anderlecht'in söz hakkı bile olamaz demek. oyuncuyla "kasımpaşa'yı reddet, başka kulüplere satalım seni" minvalinde bir konuşma yapması dahi usulsüzlüğe girer.

    uefa usulsüzlükler konusunda net bir kurum. özellikle de transfer usulsüzlüğü, uefa'ya başka bir kulübü daha doğrudan etkilediği için bu konuda çok net tavır takınıyorlar ve bunun cezası ya "para cezası" ya da "transfer yasağı". yakın geçmişte örnekleri dolu.
    (bkz: fc barcelona)
    (bkz: atletico madrid)

    iki ispanyol devine acımayan uefa açıkçası belçika futbol takımı ve zaten sürekli sınırlarda dolaşan galatasaray'a acımaz eğer biz şu aşamada devreye girersek. zaten avrupalılar da tutup beyaz tv'de "oyuncumuzu ayarttılar" demez. gider cidden uefa'ya şikayet eder. o yüzden bırakın transfer etmeyi, bunu dillendirmek bile sıkıntı. galatasaray'ın 30 haziran 2018 tarihinden önce mahmoud hassan için yapacağı en ufak girişim çok büyük zararlar doğuracaktır.

    top sadece mahmoud hassan'da. eğer o kasımpaşa'yı reddederse biz gidip anderlecht'ten alabiliriz. ancak bu durum bile bir soruşturma sebebi olabilir. o yüzden mahmoud hassan'a gidip "kasımpaşa'ya gitme biz alacaz seni" demek de suç oluyor bu durumda. tamamen oyuncunun kendi düşüncelerine bırakmak gerek.

    diyelim ki böyle bir durum oldu, mahmoud hassan kasımpaşa'yı reddetti. o zaman gider anderlecht'in kapısını çalabiliriz. ancak yüksek 17/18 sezonu performansı, sürpriz bir şekilde dünya kupası'na katılan ve sırf salah için bile yoğun bir şekilde izlenecek mısır'ın performansı gibi konular göz önüne alındığında anderlecht bile kendisini 2,5 mil eur'a bırakmak istemeyecektir. eminim ki şu an anderlecht cephesi bu oyuncunun sırf kulüp performansıyla bile 2,5 mil eur'dan fazla bedele satılabileceğinin farkındadır. işin bir de dünya kupası kısmı var. bu oyuncuyu 2,5 mil eur'a alabilecek tek kulüp kasımpaşa şu an dünya üzerinde. o iş zaten yattı bizim için.

    ha anderlecht gerçekçi bir kulüp. ayağını yorganına göre uzatmaktan ziyade uzatmayan bir kulüp hatta. şl'ye katılmak yeterli onlar için. zaten pek harcama da yapmıyorlar. sıfıra yakın harcama, biraz fazla seviyede gelir ile yönetilen klasik belçika takımı. tutup mahmoud hassan için de 40 milyon falan istemezler ama "kasımpaşa'yı reddetse de yazın dünya kupası sonrası 8-10 milyona satsak" diye düşünüyor olabilirler. kasımpaşa'nın da farklı bir beklentisi olduğunu sanmıyorum. zaten satmayacak olsalar 2,5 mil eur vermezler. amaçları muhtemelen dünya kupası öncesi transferi bitirip bir ay sonra da en az iki katı bedele satmaktır. kolay yoldan gelen para. ama başta dediğim gibi "keşke kasımpaşayı reddetse..." diye düşünen anderlecht bunu mahmoud hassan'a bildiremez. usulsüzlük.

    30 haziran 2018 mevzusundan dolayı zaten biz dünya kupası öncesi alamıyoruz mahmoud hassan'ı. zaten kupa 14 haziran'da başlıyor. kasımpaşa ise şu an alsa bile resmi olarak sözleşme tff'nin belirlediği transfer dönemi 17 haziran olduğu için o tarihte yürürlüğe girecek. biz de en erken o gün resmi teklifi iletebiliriz. teknik olarak dünya kupası'ndan önce resmi olarak alma -şansımız yok. ama 7-8 milyon eur bandına kasımpaşa ikna edilebilirse, garry rodrigues'in daha fazla bedelle satılıp yerine alınması durumunda çok mutlu olurum. kendisinde iki sezon şampiyonlar ligi oynatıp daha 25-26 yaşlarındayken avrupa'ya 15-25 mil eur arası bedelle satılabilecek profil ve potansiyel olduğuna inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın