resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 15612
    oynattığı oyun profesyonel futbol yorumcuları ve analistler tarafından saatlerde yazılıp çizilebilir, güçlü yönleri ve zayıf yönleri tartışıabilir olan efsane teknik direktörümüz, efsanemiz.

    ancak ben şahsım adına bu akşam fark ettiğim ufak bir iki noktayı paylaşmak istiyorum.
    kendi evimizde oynadığımız 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçında mariano ile kilidi açan gölümüz ve 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçında linnes'in müthiş top sürüşü ve pası ile sonucu getiren golümüz...
    birinde mariano sol ayağına güvendi ve müthiş vurdu, diğerinde görev adamı linnes boştaki rodrigues 'i gördü ve fişi çektik.
    bu iki golde hazırlanış olarak kaanatimce birbirinin kopyası, sağ açık yarı sahada taç çizgisine yakın topu alıyor, sağ bek içeri deplase oluyor, sağ açık sağ bekin koşu yoluna topu bırakıyor ve sağ bek bir anda ceza sahası yayına kadar ilerliyor.
    kuşku yok ki üzerine düşünülmüş, antremanlarda çalışılmış ve futbolcularımıza ezberletilmiş bir hücum etkinliği ve mimarı fatih terimdir.

    aynı şekilde gomis'in 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçında fişi çeken ikinci golündeki baskısı ve defans hatası ile 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçındaki baskısı ile penaltı artı kırmızı kart posizyonları da birbirinin kopyası gibi duruyor.
    tamam gomis ilerde hep baskı yapmaya çalışıyor ancak terim öncesi erken form tutmuş galatasaray'da henüz form tutmamış rakiplere karşı tam saha baskı yapmak başka idi, sezon sonuna yaklaşırken erken form tutmanın getirdiği dezavantaj ile rakiplerinden daha yorgun oluşu ihtimal dahili olan galatasaray'da gücü idareli kullanarak doğru yerlerde doğru baskıları yapmak çok başka şeyler.
    ben gomis'in güçlü fizik yapısı ile havadan gelip kontrolü zor olan toplarda ileride baskı yapması gerektiğini anlatanın yine teknik heyet tercihi olduğunu düşününüyorum ve buradaki başarıyı da direk olarak sinyor terim'e yazıyorum.

    taktik bilmiyor diyenlere hem defansif hem ofansif oyunuyla en güzel cevabı sahada veriyor hocam.

    allah seni bizden bizi de senden ayrı koymasın hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın