resim
Eric Maria Lambertus Gerets
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:70
Uyruk:Belçika
  • 628
    bu lafı pek kullanmam, harbi delikanlı adamdı. berbat koşullarda kötü bir kadro verebildik eline. istediği transferlerin çoğunu yapamadık. hatta fenerbahçe de o dönem appiah'ıyla anelka'sıyla parayı basıp yıldızları topluyordu ki bunlar öyle balon yıldız değildi. hem daha yaşlanmamış bitmemiş hem de oyun yapısı olarak ligimize çok uygun yıldızlardı. bunların yanında alex, tuncay, aurelio, çok maç kurtaran nobre, semih, luciano falan filan özetle kadroları da bizden hem daha geniş hem de daha kaliteliydi.

    gerets şikayet edip ağlamak yerine yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışırdı, cesurdu. gol gerektiğinde 10 kişi saldırırdık. dersine iyi çalışırdı. ligi erken çözdü ve nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynatmaya çalıştı. mesela mancini ligi çözemedi ve deplasmanda beraberlik iyidir kafasındaydı. bu yüzden berabere giden ve kötü oynadığımız maçlarda ilk değişikliği hep 60. dakikalarda falan yapıp 45-60 arasını çöpe atardı. yabancı sınırı varken(gerçek kadromuz 7-8 yabancılıyken ligde 5-6'sını oynatabiliyorduk) dany'nin yedek olup bruma'nın tribünde olduğu maç vardı mesela(yanlış hatırlamıyorsam akhisar deplasmanı).

    neyse gerets'e dönelim. kadro(özellikle orta saha ve bekler) tırt olduğundan sürekli sıkıntı çekerdik. forvetler de sayı olarak fazla ve isim olarak kaliteli olmasına rağmen hepsi istikrarsızdı ve hangi maçta kimden verim alacağımızı bilemezdik. gol lazım olduğunda hepsini birden sahaya sürüp artık hangisinin oynayacağı tutarsa diye izlerdik.

    o dönemde insanlar(ben de dahil) bu kadar bilinçli değildi. bu kadar bilgi kaynağı yoktu, bilgiye ulaşmak bu kadar kolay değildi. haliyle hem takip etme hem de öğrenme anlamında kaynaklar sınırlıydı. o yüzden de gerets'in kıymetini bilemedik. oyunculara maaşlarını 5-6 ayda bir belki verebiliyorduk. buna rağmen varlık içindeki ve hakikaten iyi kadrosu olan, iyi oynayan fenerbahçe'yle denk olduk. hatta şampiyon olduk. şampiyonluktan sonra gerets transfer transfer diye bas bas bağırırken(özellikle orta sahanın merkezine, ön liberoya) hem mali şartlar hem de beceriksizlik yüzünden 3-4 ayı boş geçirip son gün inamoto'yu getirdik. zaten ite kaka giden ve çoğu enkaz olan kadroya doğru düzgün takviye yapmayınca haliyle şampiyon olamadık ve maalesef faturayı gerets'e kestik. inanın o kadroyla 2. olmak bile başarıydı. ha gerets özelinde bakarsak teknik direktör meziyetleri ve potansiyeli dünya çapında değildi, maç özelinde bakarsak bir sürü hataları da oldu ama kesinlikle yeterli imkan sağlanmasa bile türkiye ligi'nde başarıya ulaştırabilecek kadar iyi teknik direktördü.

    velhasıl tekrar söylüyorum harbi delikanlı adamdı. disiplinli, çalışkan, yapılması gerekeni söyleyen ama yapılmadığında da ağlayıp şikayet etmek yerine elinde olanla elinden geleni yapmaya çalışan, ligi iyi analiz eden, oyuncularından iyi verim alan, kafası yarıldığında hiçbir şey olmamış gibi işine devam eden biriydi...

    https://i.hizliresim.com/p6lLGz.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın