resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:36
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 998
    kendisi çok kötü bir oyuncu değil ama iyi de değil. vasat bir oyuncu.

    esas problem ağır olması değil. stoperlerin büyük bir kısmı boyundan ve kalıbından ötürü belli ölçüde ağır olur zaten. maicon çabuk değil. ağırlık ve çabukluk benzeştikleri noktalar olsa da birbirlerinden farklı şeyler. maicon'un ayakları çok yavaş. kısa mesafe hamleleri dahi ağır çekimdeymiş gibi yapıyor.

    bunlara ilaveten kusurlarını örtecek zekası yok. üst seviyelerdeki ağır stoperler zaaflarını bilerek oynarlar. bu kadar dağınık oynamazlar ve geniş alanda rakiple bire bir kalmamaya dikkat ederler. maicon'da bu da yok. bir şekilde kendini idare edebilirsin ama maicon'un ne zekası çok iyi ne de çabukluğu. çabukluk diye bir şey yok hatta. annenenim kireçli ayaklarından beter ayak hareketleri var.

    ayrıca çok sayıda basit konsantrasyon hataları yapıyor. sadece oynadığı son 5 maçta: fener deplasmanında önündeki topa vuramayıp, soldado'ya kaptırdı ve fener'i çok net pozisyona soktu, gençlerbirliği maçında malum son dakikada yine kendini bilmezlikle zeka ve konstrasyon sorunundan kaynaklı golü yedirdi. ve son oynanan akhisar kupa maçı. topu taca vurmayı düşünmedi ve hamlelerinin aşırı ağır olmasından ötürü oyuncuyu yanına sokup kırmızı kartla atıldı. buna benzer sık sık karar verme problemleri de yaşıyor.

    ligin ilk yarısı iyi gözüküyordu çünkü takım daha iyi daralabiliyordu. bunda fernando'nun fiziksel olarak daha iyi durumda olması + badou ndiaye'nin varlığı(esas etken bu çünkü gidince takım topsuz oyunda çok düştü) + tolga'nın sol çizgide oynuyor olması vardı. takım hem enden hem boydan çok iyi daralabildiği için bu zaafları gün yüzüne çıkmıyordu. zaten fernando'da kendisi de farklı farklı oyun tiplerinde ve rollerde verimli olabilecek adamlar değil. biri 3'lü orta sahanın derininde oynar, stoperlerin arasına girer diğeri daralan savunmada iyi oynar, top kullanır. sezon başı bütün takım tek bir oyun planına göre kuruldu ama taşların bir iki tanesi çıkınca diğerleri de düşmeye başladı. serdar ve denayer hem önde oynarken hem iyi daralabilen hem de derin savunmalarda maicon kadar sapması olmayan oyuncular. maicon bazı özellikleri olumlu yönde sivrilse de farklı oyun tarzlarında ikame edebileceğin bir oyuncu değil. yani ez cümle önde oynama kabiliyeti bu kadar düşük bir stoperi bu maliyetlerle tutmak bizim için aşırı lüks. o yüzden sezon sonu gitmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın