resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 15324
    kendisi gittikten sonra nasıl enkaz bırakıyor anlamıyorum.

    birinci dönemine bakalım: dört sene boyunca neredeyse hep aynı oyuncularla çalıştı. o oyuncuların ciddi bir kısmı avrupa'nın önemli takımlarına transfer oldular, en yüksek bonservis getirebilecek ikisinden ise bonservis kazanamadık. fatih terim'in suçu muydu? yetiştirdi, geliştirdi, pazarladı; yönetim satmayı beceremedi... bu birinci dönemin sonunda galatasaray'dan ayrıldığında kulüp müzesine bir avrupa kupası eklemişti ayrıca fatih terim. bu avrupa kupası yeterince iyi pazarlanamadı. şimdi; uefa kupası'nı kazanan, hagi'li, bülent'li, okan'lı, emre'li, hakan'lı, hasan'lı o kadro mu enkazdı? nasıl bir enkaz, niye enkaz?

    ikinci dönemi birçok anlamda fecaatti hocanın.

    üçüncü döneminin sonunda ise enkaz bıraktığı iddia edilirken o takımın juventus'u yenip şampiyonlar ligi'nde gruplardan çıktığı, sonra da dördüncü yıldızı taktığı unutuluyor herhalde. ne enkazı?

    fatih terim ardında enkaz falan bırakmıyor. ancak fatih terim'in ardından getirilen hocaların hiçbiri fatih terim kalibresinde olmadığından yalnızca ellerine verilen oyuncuları doğru şekilde sahaya çıkarmaya çalışıyorlar. böyle iyi teknik direktör olursunuz... büyük teknik direktörler ise çiminden oyuncunun yemeğine kulübün her şeyine müdahil olurlar, yeri gelir yönetimle kavga ederler. fatih terim'in ardından gelen hocalardan yalnızca lucescu yapabildi bunu. o da fatih terim'li galatasaray'ın başarısını sürdürdü zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın