• 87
    net şekilde altyapıdır.

    kabul edelim ki futbol yoksul kesim için bir çıkış kapısı. 'zenginlerden asla futbolcu olmaz' diye bir klişe söylemeyeceğim ama büyük oranda da doğru olduğunu düşünüyorum. nedenlerine girmeyim; girdi amacından sapıp iyice uzamasın. ilk varsayımımız bu.

    yine kabul edelim ki türkiye çok zengin bir ülke değil. türk lirası her gün değer kaybediyor, genel olarak çalışanların maaşlarının durumu ortada ve tüm bunların yanında insanların günümüzde arzu ettiği hemen hemen her şey ithal olduğundan dolayı insanların alım gücü düşük. tüm bunlara bağlı olarak mutluluk oranı da düşük * 25 yaşına kadar okusanız bile * (u: hatta hızını alamayıp iki lisans diploması olan, çift yüksek lisans yapan bile var) alacağınız maaşı az çok biliyorsunuzdur, şimdi birbirimizi kandırmayalım. 25 yaşında iyi bir futbolcunun ise * * futbol hayatında o ana kadar kazanmış olduğu toplam para; tüm iş hayatı boyunca, kurumsal bir firmada maaşlı olarak çalışan genel müdür olsanız bile, kazanamayacağınız bir para ki kimse mezun olur olmaz genel müdür olmuyor. şimdi hayatımızı tüketime mi adayalım, her şey para mı vs. gibi çok çeşitli konulara girilebilir ama yine girdi amacından sapıp iyice uzayacak; gerek yok. sonuçta insanların çalışmasının en temel sebebi para kazanıp hayatını idame ettirebilmek, ben de buna odaklandım. ikinci varsayımımız da bu.

    futbol için elzem olan genç nesil de türkiye'de mevcut. üçüncü varsayım da tamamdır.

    futbola karşı olan ilgi de olağanüstü seviyede. dördüncü varsayım da tamam.

    galatasaray bu ülkede en çok taraftarı olan kulüp; özellikle gençler arasında bu oranın daha da yüksek olduğunu düşünüyorum. bu da altyapı için takımımızı daha cazip yapar. artık futbol profesyonelleşti gerçi, kimse bunu düşünmez de küçük bir varsayım olarak kalsın.

    tüm varsayımlar ile net şekilde görülüyor ki ortam futbolcu yetiştirmek için çok müsait. tek yapılması gereken saçma sapan transferler yerine az buçuk altyapıya önem vermek. çok zor bir şey değil diye tahmin ediyorum.
    ilk olarak tesisler adam edilir, gençlerin orada severek kalması sağlanır *
    ikinci olarak iyi eğitimli yabancı hocalar getirilir ve türk hocalar hem çeşitli eğitim kurumlarında hem de bu hocaların yanında pişmesi sağlanır.
    üçüncü olarak da yetenekli çocuklara * * küçük yaştan itibaren futbol eğitimi verilir. çocukları teşvik etmek amaçlı eğitim masrafları da karşılanır, belli bir miktar burs da verilebilir. milyon euro ların artık çok küçük kaldığı piyasada taş çatlasa 100 çocuğun lise döneminin sonuna kadar eğitim masraflarını üstlenmek, altyapıda oynadığı için belli bir ücret vermek vs. galatasaray gibi bir kulübe çok yük yüklemez.

    tüm bunlar tabii bir ütopya. olacağı yok da insan umut ediyor işte.

    not: ben demiyorum ki yukarıdakileri yapınca hemen her sene lionel messi'ler çıkaracağız, uçacağız, kaçacağız. ancak iddaa edebilirim ki şu anki durumdan kötü olmayız. en kötü gençlere burs vererek, eğitimlerine destek olarak bir hayır işleriz. 100 kişiye böyle eğitim versek 1 kişi çok iyi bir futbolcu olup çok değil 20 mn euro gibi bir bedelle satılsa zaten o 100 kişinin masrafını çıkarır, kar bile ettirir diye düşünüyorum *
App Store'dan indirin Google Play'den alın