• 395
    selçuklu imparatorluğu, kösedağ savaşı'nda aldığı mağlubiyet sonrası içi boşaltılmış bir devlet oldu. bunun üzerine halk, ahi teşkilatı ve türkmen obalarının iş birliği ile batıda yeni kurulmuş olan eski selçuklu uçbeyliği osmanoğullarının güçlenmesi için çalıştılar. çünkü selçuklu için artık çok ama çok geçti. ön gördükleri gibi selçuklu imparatorluğu bir süre sonra tamamen yok oldu.

    osmanlı imparatorluğu ii.mahmud döneminden itibaren yoğun çabalarla kurtarılmaya çalışıldı. fakat yapılan onlarca hamle ve çalışmaya rağmen devlet gitgide zayıfladı. önce balkan savaşları ile büyük bir prestij kaybı yaşadı. daha dün kendisine bağlı minik prenslikler olan balkan devletleri, 500 yıllık türk hakimiyetinde olan anadoludan sonraki ikinci anavatan rumeliyi osmanlı'dan sadece 35 gün gibi bir sürede kopardı. akabinde gelen dünya savaşı ile devlet yok olma eşiğine geldi. bir osmanlı subayı olan mustafa kemal paşa durumu farkederek, imparatorluğun bu şekilde kurtarılamayacağını anladı ve sistemi değiştirdi.

    selçuklu ve osmanlı'nın içinde de elbette niyeti iyi insanlar vardı. fakat sistem kokuşmuş ve körelmişse, neşter vurmak tek çözümdür. galatasaray lisesi içinde her ne kadar iyi insanlar olma ihtimalini bulundursa da, tamamen çıkarcı, yozlaşmış ve kokuşmuş bir zihniyet barındırmaktadır. bu yüzden artık neşter vurularak camia bu durumdan kurtarılmalıdır. yoksa er yada geç sonumuz nottingham forest'e döner.
App Store'dan indirin Google Play'den alın