resim
Eric Maria Lambertus Gerets
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:70
Uyruk:Belçika
  • 615
    iki sezon öncesinin şampiyonlar ligi şampiyonu, o sezonun* şampiyonlar ligi finalisti liverpool, ikinci turda bir önceki sezonun finalisti arsenal'i eleyip çeyrek finalde finalist liverpool'a elenecek olan; alex, reiziger, coco, afellay, kone, farfan gibi oyuculara sahip hollanda şampiyonu psv ve chamakh, cavenaghi, micoud, dalmat gibi oyunculara sahip bordeaux takımlarının bulunduğu gruptan çıkması işten bile görülmeyen eski galatasaray teknik direktörü.

    elinde ise bitmiş inamoto, dardanelspor'dan alınan mehmet topal, altyapıdan çıkan genç mehmet güven, okan buruk ve ayhan akman'dan müteşekkil orta saha, song, tolga seyhan ve o sezon baya baya formsuz olan tomas stoper hattı, cihan haspolatlı, orhan ak ve ergün penbe ile takviye yapılmadan başlanan bekler, sabri, arda, hasan şaş ve müthiş transfer carrusca'lı kanatlardan oluşan bir kadro ile bu gruptan çıkması nasıl bu kadar kolay karşılanır anlayamıyorum. takımı bir önceki sezon şampiyon yapan forvet hattından necati'nin sezonun hemen başında sakatlanması takımın en sağlam hattının da daralmasına yol açmıştı. bu kadro ve grupta sanırım en başarılabilir hedef bordeaux'yu geçip 3. olarak uefa'ya gidebilmekti ki hiç de kolay değildi. o sezon takımın hücum organizasyonlarında neredeyse tamamen arda'nın ayağına baktığını da eklemek gerekir ki kendisinin uzun süren sakatlığı neticesinde lige de havlu atmıştık. yahu adamın çaresizliğini şöyle açıklayalım, haftasonu dardanelspor ile bir alt ligde maça çıkan mahmut topal, haftaiçi kendini anfield road deplasmanında liverpool karşısında bulmuştu.

    evet, sezon başında çıkan şampiyonlar ligi ürünlerinin ana sloganı olan "road to athens" içimizi yalandan da olsa kıpırdattı, neticede 2 sezondur şampiyonlar ligi müziği duymamıştık ama daha grubun ilk maçı olan bordeaux karşılaşması asıl ve en büyük rakibimiz olan olimpiyat stadı gerçeğini yüzümüze ağır bir şamarla indirmiş, yalan hayallerin ömrü saman alevinden daha kısa sürmüştü.

    şu an, o zaman grubumuzda rakibimiz olan takımlar o sezonki güçlerinden çok uzakta, liverpool için şampiyonlar ligi finali hayal oğlu hayal, psv için de aynı keza çeyrek final, bordeaux desen tamamen kayıplarda ama şu halleriyle ve bizim mevcut takımımızla yine aynı gruba düşsek yine rahatlıkla "gruptan çıkarız." diyemeyiz.

    hasılı eric gerets için imkansız olan, kimilerinin "ilk 5'i göremez" dediği kadroyla 05-06'da şampiyon olmaktı. imkansızı başardı ve galatasaray taraftarının gözünde hep iyi anılarla yad edilecek olan bir hoca olarak yer edindi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın