• 1688
    dünya kupası haricinde hiçbir zaman heyecan vermeyen şey. bir de melih gümüşbıçak'ın seslendirdiği "milli heyecan saat 20.00'de trt 1'de!" vurgusunu duyduğum an içimden sövüyorum. ne milli heyecanı yahu?

    milli heyecan en son 2004'te letonya maçları öncesinde falan vardı. o da 2002'de kazanılan üçüncülüğün yüzü suyu hürmetine.

    milli heyecanı italya yaşar, ispanya yaşar, brezilya yaşar, olmadı rusya yaşar, ulan hadi git tee öteye abd falan bile yaşar. ulan türkiye'nin milli takımı ne zaman neymiş ki şimdi ne olsun? eğrisi doğrusuna denk gelmiş, baba takımlar patatese dönmüş, 500 senede bir olacak bir şey, bir kez yarı final oynadın (ki da güney kore ile) diye milli takım kültürü mü olmuş oldu? benim dedem 84 yaşında, milli takım diyince aklına ingiltere'den 8 tane yediğimiz maç falan geliyor. hiç öyle rüştü, hasan şaş, brezilya falan demeye gerek yok, bin senede bir defa hasbelkader olan bir şey.

    bence dünya kupası harici milli takım maçları falan da olmamalı. dünya kupası da, türkiye kupası usulü çift maçlı eleme sistemiyle olmalı. dört senede bir, ligleri nisan sonunda bitir, bir ay sonra başlat, temmuz sonuna kadar iki ayda 200 tane takım 5 günde bir maç oynasın, final de daha önceden belirlenmiş bir yerde tek maçtan oynansın işte :)

    gerçi bu sistemi detaylı anlatmam lazım, biraz karışık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın