• 1686
    bu 2018-2020 avrupa şampiyonası elemeleri için tanıtılan yeni milli takım formaları konusunda elle tutulur hiçbir taraf yok hakikaten. insan hasbelkader bir iki tanesini doğru yapar. o bile yok.

    birincisi 300 liralık forma olmaz. kulüp takımları forma satışında ticari kaygı güdebilir. milli takım formasında ise ticari kaygı en son sırada gelmesi gereken şey. kulüp takımı formalarından daha ucuz olmalı. zararına satsınlar demiyorum. bu fiyatlar gösteriyor -ki kar etme amacı güdülüyor ve ülkenin şartlarına göre çok fazla.

    ikincisi formanın özüne dokunamazsın. italya, hollanda nasıl özünü koruyorsa sen de çok dokunmayacaksın. yakın dönemde çıkan turkuaz ve örümcekli kırmızı forma rezaletti. şimdi biraz toparlamışlar ama yine yok. bu da ticari kaygıya giren bir konu çünkü anlaştıkları firmanın dayattığını yapıyorlar. yapamazsın.

    üçüncüsü kolay ulaşılabilir ve alınır olmalı. bu da yok. fiyatlar yüksek, her yerde bulamıyorsun.

    dördüncüsü ise formaların tanıtım zamanlaması yanlış. lig yarışı hınca hınç devam ederken insanlar milli takım havasına girip, aaa hadi forma alalım demez. haziran ayını bekle. lig bitsin, biraz tansiyon düşsün, gündem yoğunluğu azalsın öyle sal piyasaya. bunu bile akıl edememişler.

    yani böylesine mikro bir meselede dahi ne kadar can sıkıcı detaylar ve saçmalıklar var, bir de asli meselelerin nasıl yönetildiğini düşün. ağız dolusu sövesim geliyor.

    edit: döviz kurunun yüksek olduğunun farkındayım. bahsettiğimiz şey tekstil ürünü. doğalgaz, petrol gibi illa dışa bağımlılık gerektirecek bir şey değil bu. milli takım forması fiyatının döviz üzerinden açıklanması ayrı bir komedi. öncelik burası, türkiye'de yaşayan insanlar, bu insanlar beğenecek mi bu insanların alım gücüne uygun mu ilk olarak buna bakılması gerekiyor. bu bahane başka bir hatanın daha karşılığı zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın