• 72
    başkan toplantı çıkışında umut verici değil, doğru ve gerçekçi konuştu.hatta “ben en kötüsüne hazırlanırım, en iyi durum olursa da olgunlukla karşılarım” dedi. israrla sordular zaman bile vermedi. bilmiyorum dedi. alıştığımızın dışında bi yaklaşım bence. bu olay başımıza ilk defa gelmediği için oralara giden yöneticiler hep “ taraftarımız müsterih olsun görüşme çok iyi geçti, herşey olumlu” gibi işi bağladık tarzında açıklamalar yaparlardı. sonra da en ağır karar iskambil kağıdı gibi taraftarın alnına vurulurdu. yıkım da büyük olurdu tabi. bu yönden bakınca başkanın gerçekçi oluşu hoşuma gitti.
    yalnız satıraralarında söyledikleri var: “investigation ekibi” dedi. yani uefa bu dosya için bir soruşturma ekibi atamış bu önemli. biz de gidip orda sanki cinayet işlemişiz gibi soruşturma ekibi önünde hesap vermişiz. bu çok acı şu kulüp için, taraftar için.
    başkanın söylediği bir konu daha var: “biz mevcut durumu, en kötü senaryoyu ve en iyi senaryoyu sunduk” dedi. bunu da çok olumlu buldum hem de çok akıllıca. uefa tarafından bakınca, 45 gün önce yeni biri başkan seçilmiş, hatta mayısa kadar görev süresi var ve tekrar seçilip seçilmeyeceği belli olmayan birini dinliyorsunuz. bu makama anca gerçeklerden kopmadan bütün ihtimalleri değerlendirmeye çalışarak anlatım yapmanın en doğrusu olacağı düşünülmüş. tabi uefa’nın mustafa cengize ve yönetimine de bi yerde güvenmesi lazım ceza almamamız için. avrupai kültürde bir nevi adli konularda güvene esas iş yapılmaz ama avrupa futbolunu da bi yerden etkiliyor karar sonuç olarak. ayrıca hemen hemen avrupanın her yerinde ffp yi delmiş ama ceza almamış bir ton takım var. psg gibi mesela. bu bağlamda galatasaray “idare” edilecek mi göreceğiz.
    son olarak allahtan dursun özbek gitmedi bu savunmaya. gerçi adı da savunma olmazdı o zaman. biz sana demedik mi niye tedbir almadın tam aksini uyguladın diye sorsalar ne cevap vereceksin? çay kahve ısmarlar,geri gönderirlerdi. o yönden bakınca eskinin günahını taşımadığı için de mustafa bey’in gitmesi gayet olumlu oldu. inşallah kazasız belasız bu süreci atlatırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın