resim
Lincoln Cássio de Souza Soares
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:45
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 2511
    oyuncu yönetiminin ne ölçüde önem arzettiğini gösteren eski 10 numaramız. bunu sadece yönetimler anlamında söylemiyorum. taraftar dahil camianın tümünden söz ediyorum. lincoln, kabul etmek gerekir ki idare etmesi çok kolay bir tip değildi. fakat hagi'den melo'ya, keita'dan eboue'ye karakter olarak hırçın olan futbolcuları yönetebilmiş ve bunlardan maksimum verim alabilmiş bir kulüp olarak potansiyeli ağrı dağı'ndan alçakta olmayan bu yetenekli futbolcumuzu medyanın iğrenç çukuruna terk ettik o dönem.

    saydığım oyuncuların hep fatih hocamın tedrisatından geçtiğini de görünce insan ister istemez lincoln'ün imparator döneminde oynayamamasına hayıflanıyor. şuna eminim ki 2007-2008 dönemindeki 5 maçlık cezalı dönemde oynadığı futbolla hagi'nin gölgesini sahaya indiren bu adam, eğer aynı yaş ve diğer koşullarla bugün takımımızda oynasa şu an biz bu sene gomis'in tanju'nun rekorunu kırıp kıramayacağından bahsediyor olacaktık.

    abarttığımı düşünen kişilere arşivlerden lincoln'ün ilk sezonundaki beşiktaş maçına kadar olan dönemi seyretmelerini tavsiye ederim. beşiktaş dememin sebebi kalli hocanın bu derbide onu abuk sebeplerden kadro dışı bırakıp küskünlüğün başlangıcını yapmasıydı. vosvos medyası da bu işlerin peşini bırakmayarak yıllarca acısını çekeceğimiz cülus bahşişi peşinde koşan yeniçeri tipi futbolcu modelinin şemasını çizmişti. 6 maç hocasız şampiyonluk etiketiyle ağızlarımıza tatlı gelen bal 3 yıl sonra tabloda 14'ü görecek kadar bizi aşağı çekecek ve yerli oyuncuya top havadayken ıslık çalacak kadar nefretimiz oluşacaktı.

    5 maçlık performansıyla oyuncuyu mübalağa ederek övmememi dile getirecek olan arkadaşlarıma da ikinci senesinin ilk devresini seyretmelerini öneririm.

    sonuç olarak kendisi benim hagi'den sonra canlı olarak seyrettiğim en iyi 10 numaraydı. dönem arkadaşı alex'in karşısında durabilecek tek güçtü. fakat o zamanlar taraftarın fikir beyanını yüksek tonlamayla ifade edebileceği bir sosyal medya platformu bulunmadığından, cassio lincoln çınarımızın bir köşesine gömüldü ve tarihte kayboldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın