• 25
    her şeyin olduğu gibi bunun da adabı vardır. hiçbir şey de eleştirilemez değildir bana göre, ama tabi haddini bildiğin sürece.

    futbol ve galatasaray özelinde konuşacak olursak, muslera konusu malum çok tartışılıyor ve 3 senedir maç kazandıramadığı, penaltı kurtaramadığı, yan toplara çıkmadığı konuşuluyor. şahsen muslera'nın galatasaray'daki en formsuz dönemini geçirdiğini düşünüyorum ve bir yere kadar eleştirilmesi gayet doğal ama muslera'nın aldığı eleştirilerin bir kısmı da haksız ve doğru değil. tamam bu sezon* performansıyla eleştirilmeyi, uyarılmayı çoktan hak etti ama önceki iki sezon* üzerinden muslera'yı vurmak da ayıp yani, ve aynı şeyi sneijder'de de yaşadık şimdi hiç ona girmek istemiyorum.

    2015-16 sezonundan benim aklımda podolski harici hiçbir oyuncu kalmadı, tüm takım rezilleri oynadı her maç vehal böyleyken muslera'dan, sneijder'den her maçı kazandırmasını bekleyemezsiniz. (o sezon podolski iyiydi dedim, ama onun da euro 2016 motivasyonu olduğunu unutmamak lazım.)
    2016-17 sezonunda ise bruma'yı ve belki istatistiklerinden ötürü sneijder'i hariç tutarsak takımın geri kalanı vasattı yine. muslera da önünde ptt 1.lig seviyesinde adamlarla oynarken ve takımın orta sahası yokken daha ne yapsın. penaltı konusuna gelince, bir kaleciyi penaltı kurtaramadı diye eleştirmek bence çok anlamsız hele bir de söz konusu muslera ise. daha geçen sezon başında*, süper kupayı bu adamın kurtardığı maçlarla kazandık ve ayrıca çok net hatırlıyorum ligde de penaltı kurtarmışlığı var aynı sezonda.

    iyice daldan dala atladım ama şöyle bitirmek istiyorum, arkadaşlar genel olarak eleştiri kötü bir şey değil, muslera da eleştirilsin sneijder de. bunu mantık çerçevesinde, belli kanıtlara dayanarak yaparsak bu bizi zayıflatmaz aksine güçlendirir. yani şu an muslera'nın penaltı yüzünden eleştirilmesi ne kadar saçmaysa "ama bizi kaç kere şampiyon yaptı" diye savunmak da o kadar saçma bana kalırsa. eğer muslera'yı, ya da herhangi bir oyuncuyu-değeri, dokunulmaz hale getirirsek kaybeden biz oluruz, galatasaray olur diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın