resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 14930
    bazen kendisini anlayamadığım hocamız.

    18 şubat 2018 kasımpaşa galatasaray maçını izlerken serdar aziz 2. yarıya çıkmayınca ve yerine eren derdiyok gelince "hayırdır inşallah daha maç 1-1 niye orta saha eksilttik ki?" diye düşündüm.

    hadi serdar sakatmış, peki. orta sahada topu ve oyunu tutabilecek sistemden vazgeçerek rakibe karşı 1 eksik orta saha oyuncusu ile oynamamıza neden olacak 4-4-2 sistemine dönmeyi "orta saha üstünlüğünü neden verdik ki rakibe, hücumda çift forvetle çok iyi top tutabilir miyiz?" diye düşündüm.

    onu da geçtim, feghouli yerine sinan'ı görünce "elimizdeki yaratıcı oyuncu sayısı zaten eksikken gole yakın adam sahaya almak ne alaka acaba?" diye düşündüm.

    yasin'in değişikliğine kadar maçın 2-1 olduğunu görünce "beraberlik için oyuncu mu değiştiriyoruz dakika 80 küsürde, ne anlamı kaldı ki şu dakikada yasin'in oyuna girmesinin kenarda mariano varken?" diye düşündüm.

    kısacası ben düşündüm, hoca bazı hamleler yaptı.
    inşallah o da hamleleri yaparken düşünmüştür.

    çünkü serdar aziz sakatsa sistemi bozmadan ahmet çalık'ı oyuna alıp nagatomo'ya yakın kanatta oynatıp nagatomo'ya "hücuma çok fazla çıkma" diyerek o bölgeyi serdar varmış gibi rahatlıkla kapatabilirdik.

    hadi diyelim yapmadık, sinan illa oyuna girecek madem ilk yarıda bayılan gomis'i alamaz mıyız kenara? feghouli gerçekten bu maçta elimizdeki tek yaratıcı oyuncuydu, biz adamı kenara alıp takımdan hücum etkinliği beklemek adına 3. forvet gibi oynayan kanat forveti sinan'a döndük.

    dakika 60-70 arası orta sahanın bittiği çok ama çok net görüldü. selçuk çıkacak, belli. ahmet çalık girsin donk'u yeniden öne al, olmadı mariano'yu al linnes'i ya da onu orta sahada dene ve orta saha üstünlüğünü yeniden eline almaya çalış. rakibe neden bırakıyorsun ki orta saha üstünlüğünü?

    kısacası, sivas maçında 11 çıkan kadroda hata vardı, bu maçta da değişikliklerde.
    inancımız var kendisine, amenna. ancak eleştirmek de hakkımız yani televizyon başından görünen ile sahada oynanan farklı oluyor buna da kabulüm ama arkadaş aydan bile baksak bazı belirgin hamleler yerine çok hücumcuyla gol atacağız denemesi bugün bize maçı kaybettirdi. ha çok hücumcuyla gol bulsak ne olurdu, değişiklikler farklı olur muydu onu da bilmiyorum. belki yasin hamlesini bu kadar beklemesi hocanın öne geçersek orta sahaya hamle için beklemesiydi onu da bilmiyoruz.

    deplasmanda en azından puan almak zorundayız. bu hamlelerle belki 3 puan gelmeyebilirdi, ancak 1 puan çıkardı bu maçtan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın