• 18590
    orta sahası ciddi şekilde alarm veren takımdır. elimizde şu an da sağlıklı olarak donk, selçuk, belhanda, tolga rotasyonu bulunmaktadır. belhanda'yı da 10 numara bölgesi oyuncusu sayarsak, geriye kalan 3 oyuncu arasında kombinasyon yapmaktan başka çare kalmıyor. benim bu 3 oyuncu arasındaki ilk tercihim kesinlikle tolga olurdu. tolga'nın yanına gelecek futbolcu ha selçuk olmuş, ha donk olmuş fark etmez benim için. yine bana göre her ikisinin hücuma katkısı hemen hemen aynıdır zaten. sadece selçuk duran toplarla fark yaratıyor. ama savunma özelinde konuşacak olursak; donk her türlü selçuk'u ezer geçer.
    4 şubat 2018 sivasspor galatasaray maçından önce samet aybaba beinsport'a '' orta sahada selçuk'u bekliyorduk, kenarlara atılacak her türlü uzun toplara karşı önlemimizi almıştık, ama fatih hoca tercihini donk'tan yana yapmış '' minvalinde bir röportaj verdi. samet aybaba bile açık açık; selçuk'un oynarsa sadece uzun toplarla katkı vereceğini vurguluyor gibiydi. yerine oynayan donk'ta, aynı maçın içinde, defalarca isabetli ileriye uzun paslar attı. yani hücum yönünden donk ve selçuk arasında bu maçta hangisi oynarsa oynasın değişen bir şey olmayacaktı. fatih hocada tam bu noktada bana göre aynı düşüncede bulunmuş olacak ki, savunma yönü artısı ve fiziki üstünlüğü yerinde olan donk'u, selçuk yerine tercih etti. belhanda'nın ilk 11 çıkmayıp, yasin'in neden çıktığını eleştirebilirsin ama bana göre kesinlikle sivas maçındaki orta saha tercihleri konusunda hocayı eleştiremezsin.
    ndiaye kalsaydı çok farklı olabilirdi tabi ki. ama ndiaye'nin gitmesi kesinlikle hocanın suçu değil, oyuncunun kendi kararıdır. esas oğlan, orta sahamızın - bence takımımızın - bel kemiği fernando'nun maalesef sakat olması da aynı şekilde fatih hocanın suçu değil. ndiaye ve fernando şu an takımda oynasa, bu adamların yerine donk tercih edilse; ne laf etseniz hak verirdim ki, sonuna kadar da haklıydınız zaten. ama şu durumda orta saha için hocayı suçlamak bana göre yersizdir.
    orta saha bir takımın beynidir, beyin ne kadar az çalışırsa diğer bölgelerde maalesef aynı doğrultuda etkileniyor. bir hafta önce içeride oynadığımız osmanlıspor maçı, bu haftaki sivasspor maçının habercisi gibiydi. koşullar ne olursa olsun, fatih hocanın sonuna kadar arkasındayım, hocanın bu hayati öneme sahip, orta saha problemimizi çözüp, bizi şampiyonluk yolunda rahatlatacağına inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın