resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 14648
    ligin en iyi teknik direktörüdür kendisi. geçmişte kazandıklarıyla ve tudor'dan aldığı takımla aldığı sonuçlarla belli zaten. günümüzü çok iyi planlıyor fakat gelecek planlamasını çok önemsemiyor herhalde.

    2011-2013 arasını hatırlayalım. arda'nın satışıyla ve şampiyonlar ligi gelirleriyle çok paraya muhteşem kadro kurduk. ilk sene selçuk, melo, ujfalusi, muslera, eboue ve engin gibi müthiş transferler yapıldı. çoğu çok maliyetli değildi. arda'dan gelen 13 milyon euro çok iyi değerlendirildi ve 8. olan takım şampiyon oldu çok rahat. şampiyon olduktan sonra cl gelirleri de geldi ve öbür sene burak, sneijder, drogba, amrabat gibi isimler geldi. amrabat hariç hepsi çok iyiydi. fakat gelen bu isimlerin ortak özelliği neredeyse hepsi 28 ve üstü yaşındaydı. bu kaliteli ama yaşlı isimlerle maksimum 4 sene iyi top oynanırdı ve öyle de oldu. bu kadro ömrünü doldurduğunda da bir daha başarı gelmedi.

    şimdi ki fatih terim dönemine bakıyorum yine çok benzer bir durum söz konusu. transferleri belki o yapmadı ama yine elinde yaş ortalaması yüksek ve 3-4 sene boyunca iyi top oynayabilecek bir kadro var. inşallah bir önceki dönem gibi bu kadronun miladı dolduğunda başarısızlığa sürüklenmeyiz. gomis, fernando, belhanda, maicon ve kadronun genelinin ömrü 3-4 yıldan fazla değil çünkü.

    umarım 3-4 yıldan daha uzun ömürlü ve başarılı bir dönem geçirir galatasaray'da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın