resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 14330
    gelişine gerçekten sevindim. yeni kurulmuş takımımızın teknik ve çalışma kabiliyeti düşük bir takım olmadığı ortadaydı. kendi sahamızda takımın ortaya koyduğu karakter, deplasmanda bocalaması moral ve özgüven eksikliğinden kaynaklandığının işaretiydi. umarım sezonun ikinci yarısı hocanın varlığı deplasmanlarda bu sorunu aşmamızı sağlar. fatih terim'in kazanan takım kimliğini oturtacağına inanıyorum.

    4. yıldızı aldığımızda takımın, başarısızlığı göze alarak iki, üç senelik bir yapılanmaya, bir sistem kurmaya gidebilecek vakti ve kredisi vardı. ama seçilen hocalar ve kadronun temizlenmemesi bu zamanın boşa harcanmasına sebep oldu. derwall zamanında olduğu gibi takımın yeni bir zihniyete girmesini, kişilere bağımlılığını kaldırmasını ben de isterdim. ancak gerçekçi olmak lazım futbol artık endüstri, mali tablolar, harcanan paralar ortada öyle 3-4 sene yapılanmaya gitmek demek kulübün küçülmesi demek.

    sistem dediğimiz şey zaten hocanın futbol karakteridir. tüm transferler, çalışma metotlarının, altyapı eğitiminin hocanın iradesiyle gerçekleşmesi gerekir. tudor konusunda bu açıdan şanslı sayılırız fatih terim'in oyun karakterine uygun oyuncular transfer edildi onun zamanında.

    fatih terim'in gelmesine dediğim gibi sevindim ama onun handikaplarını da yok sayacak değilim. her milli takım serüveninin olaylarla bitip soluğu galatasaray'da alması kendisi için de artık neyin önemli olduğunu anlamasına yardımcı olmuştur umarım.

    galatasaray kendisi için liman ve arkasında bir taraftar topluluğu var. milli takım gibi futboldan çok propagandayla uğraşacağı bir yer değil galatasaray. galatasaray taraftarı dışında da kimseye şirin görünmek zorunda değil çünkü milli takım macerası artık bitti. federasyonla ilgili bir derdi, sıkıntısı varsa açıklayacağım dediği an açıklayacak. yine milli takıma gidersem diye hesapları bırakması gerekir. neyi ispatlayacaksa galatasaray'da ispatlayacak. ispatlamanın motivasyonunu hesaplaşma sağlıyorsa da ispatlayarak hesaplaşsın. ama tehlikeli bir motivasyondur hesaplaşma. kendi kendine düşmanlar yaratıp, yarın bir gün yine, demirören gidince milli takıma sırf galatasaray'dan birileriyle hesaplaşmak için gitmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın