resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 14325
    dördüncü döneminde takındığı misyon çok farklı.

    normalde hazır transfer ister, oyuncuların doğrudan katkı sağlayabileceği bir transfer dönemi geçirmemizi sağlardı. bu çok da yanlış bir yol değil aslında. ama günü kurtarmaya yönelik, yaraya dikiş atılmasını sağlayan bir olay olurdu bu.

    ama gözlemlediğim kadarıyla hoca ilerisini de düşünüyor. hasan gündem'in transferi, ahmet sivri'nin profesyonel sözleşme imzalaması gibi durumlar, hocanın 2020'li senelerdeki iskelet kadrosuna yönelik hamleler gibi duruyor.

    altyapıdan çıkardığımız son iki adam, emre çolak ve semih kaya'ydı. kaldı ki bu oyuncular da fatih terim tarafından ilk defa adam gibi forma şansı bulabildiler. eray'ı, ismail'i falan saymıyorum, çünkü liste doldurmaktan öteye geçebilecek tıynette adamlar değil hiçbirisi. ömürleri boyunca 10 kez bile lig maçı göremeyecek adamlar. sözleşmeleri bitince postalanacaklar. bir an evvel de yapılmalı bu olay.

    atalay, recep, abdussamet, onur gibi oyunculardan da haberdardır hoca. aynı zamanda kısa bir süre içerisinde gerek ilk 21, gerekse kupa maçlarında -bazıları ilk 11 olmak üzere- maça çıkabilecek duruma gelebileceklerdir.

    hoca her sene en az bir oyuncuyu a takıma yükseltip, iki sene içerisinde de kadroda ciddi süreler bulabilecek oyuncular çıkarsa, vallahi çok büyük bir iş olur. en büyük transfer hikayesi de budur zira. dışarıdan elalemin oyuncularını para verip alacağımıza, florya'dan yetişme genç oyuncularımızı parlatıp takıma dahil etsek, bir kısmını kadronun demirbaşı yapıp, diğer bir kısmını da bonservis bedeli alarak avrupa'ya satabilsek çok iyi olur.

    bu benim en büyük isteklerimden birisi. dünya kulübü olmak, aslında bir manada bunu da gerektiriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın