resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 14321
    benim çokça takdir ettiğim, sevdiğim, saydığım ve hatta efsane başkanlarımız arasında gördüğüm ünal aysal başkanımız, zamanında galatasaray'ı "kurumsallaşma" diye bir bilinmeze sürükledi. gayet de başarılı olan futbol şubesinin teknik sorumlusunu "kurumsallaşmaya" uymadığı gerekçesiyle sezon başında sözleşmesini fesh edip gönderdi. daha sonra roberto mancini'yi takımın başına getirdi. aynı oyuncu ekibi ile sayın mancini şampiyonlar liginde efsane bir maç sonrası ikinci tura yükseldi ve elendi. ligde şampiyon olamadı. ardından cesare prandelli geldi, yine kurumsallaşma yolunda büyük adımlar atıldı ama başarı yoktu ve başkan çeşitli sebeplerden dolayı istifa etti.

    klübü bilinmeze sürükleyen kurumsallaşma ısrarı karanlık günleri doğurdu ve en son şu anki duruma kadar sürüklendik ki; taraftar olarak fatih terim hocamı takımın başında görmek için herşey yaptık.

    arkadaşlar, galatasaray profesyonel bir klüp, ama futbol takımı profesyonel bir şekilde kurumsallaşamaz. bunu zorladılar, sonucuna hep birlikte acı çekerek katlandık. şirket olarak kurumsallaşırsın, yatırımlar, borsa, gs store, stad gelirleri, banka kredileri gibi bir sürü değişik parametre var. ama futbol şubesinde olmaz. öncelikle avrupa'da başarı esastır bizim için. bunun için kendi liginde başarılı olmak zorundasın. kendi ligini bilmeyen, federasyonla, medya ile mhk ile başedemeyecek adamla yola çıkarsan 6. da olursun, 8. de olursun bu böyledir.

    galatasaray bir his takımıdır arkadaşlar.

    baba gündüz der ki; galatasaray bir his takımıdır. renklerine aşık birbirlerini seven futbolcuların takımıdır. galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır. galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez. kısacası galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır.

    his takımı demek; 25 şubat 2013 galatasaray orduspor maçı'nda burak yılmazın attığı ikinci golde, teknik direktöründen taraftarına o topa hep birlikte kafa vurmak demektir. taraftarınla birlikte savaş demektir. gündüz vakti işten izin alıp karlar altında stad kapısında juve maçına girmeyi beklemek demektir. bu ruh ısıtır çünkü seni o dondurucu soğukta.

    sen arkadaşım; fatih terim'i sevmeyebilirsin, hatta fatih terim'i sevenleri küçük görebilirsin de. ağzı koka koka sevdası uğruna borç harç bulduğu 50 liraya maça giden adama hüloğcu da diyebilirsin. ama o adamlar; galatasaray gol attığında sevinçten çılgına dönüp tribünde sana sarılırsa lütfen yüzünü ekşitme. çünkü çoğu insan bu sikimsonik dünyada sadece orda mutlu olabiliyor. çok görme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın