resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 14252
    son zamanlarda alex ferguson ile ilgili yazılar okumaya başladım. sebebi ise onun manchester'in kırmızı tarafından gidince olanlarin bizim terim gidince olanlarla benzerlik göstermesi.

    bu yazılar aslında bir nevi bildiklerimi tekrarlamama neden oldu. neydi bu zaten bildiklerim;

    oyunculardan ekstra verimi alır, takım uyumu master seviyededir vs.

    ama ingilizce kaynaklarda buranın eski yazarlarindan paredros abimizin yazdıkları aklıma geldi birden;

    suarez'in evraya ırkçılık mevzusunda aldığı 8 maç ceza tamamen fergie eseridir. ortada ırkçılık bile yokken üstelik. daha doğrusu şöyle diyeyim nasıl bir zencilere, arap diyorsak onlarınki de öyle bir şey. ve zaten suarez'in ırkçılık yapacak bir sosyal altyapısı yok. herif uruguaylı.

    ve bir ikincisi artık delik deşik olan old trafford'un duvarlarının onun döneminde rakiplerin korkması. bu konuda mancini de çok yakınmıştı. onlara bu kadar mücadele etmiyorlar diye. haklıydıda.

    ve gene kendi kitabında durumu şöyle anlatır; skor ne olursa olsun, rakip o son 15 dk ya girecek. (fergie time)

    bu 15 dk'da united inanılmaz baskı kurar, rakipte ulan gene aynı şey olacak tedirginliği özelikle hakemlerin yaptığı manchester lehine hatalar.

    terim'in de böyle yanları var. ve diego forlan'in dediği gibi ''futbol elini kirletmek istemeyenlerin oynayacağı bir oyun değil'' gerçi bunu söylerken suarez'i savunuyordu ama olsun :p.

    evet bu özellikler fergie kadar olmasa da fatih terim'de de var. işte bundan bu korkuları. ve fergie kadar olurdu. eğer 2. döneminde gönderilmeseydi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın