• 5
    bence her sağlıklı insanın (özellikle erkeklerin) en azından 10-15 tekrar civarında yapabilmesi gereken egzersizdir. hemen hemen her spor dalında ağırlık ve güç idmanları vardır. ha bu 100 kilo bench press olmak zorunda değil, ancak öyle veya böyle bir ağırlık çalışması olur, vücut ağırlığıyla olur plaka ağırlıklarıyla olur vs uzar gider.

    evet anatomik özellikler burada önemli bir etken, kızlar erkekler kadar kolay çekemez o da doğru. ama kızlar için de mesela en azından 5 şınav çekebilmeli bir kız, nizami şekilde tabii. boy, kilo, yaş vs de etkili. ama sağlıklı bir insan bunu yapmaktan korkmamalı, kendini geliştirmeli.

    ben daha önce bu 6 haftada 100 şınav metodunu denedim ama belli bir yerden sonra programdaki tekrarlara ulaşmak cidden çok zor oldu. henüz 40ı geçemedim, ama zamanlara artırmayı düşünüyorum. bazı insanlar vardır mesela adam doğuştan güçlüdür, hani bıraksan boğayla güreşir. ben öyle değilim işte.* o sebeple ağırlık çalışmalarında çok yavaş gelişim gösteriyorum, ama yılmak yok, 100ü görmeyi gerçekten çok isterim :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın