• 251
    sadece 5 yıl önce 1.78 boyunda 68 kilo bir şahısken, aradan geçen 5 yıl ile 84 kiloya kadar çıktım. kilom çok abes durmasa da, göbek ve basen yağları çok kötü bir görüntü vermekte. nişanlanmam ve allah'ın izniyle düğünü 2018'in sonlarına doğru yapmak istememiz vesilesiyle ve pek tabi nişanlımın, çevrimin ve aynaya bakarken bu ne lan diyen kendimin yoğun baskılarıyla yağ yakımına başladım.

    aşağı yukarı 3 haftadır fitness yapmaya çalışıyorum. bununla beraber 3 haftadır şeker ve ekmeği hayatımdan çıkardım. günde en az 3 litre su içmeye çalışıyorum. haftada 4-5 gün spor salonundayım. koşu bandının sert olması sebebiyle, fazla koşunca sol kalçamdan bacağıma bir ağrı vurmakta. bu yüzden haftada 2-3 gün kardiyo yapmaktayım(15 dakika koşu bandı, 10 dakika bisiklet). akabinde haftanın 4-5 günü ağırlık çalışıyorum. 3 haftadır pirinç, makarna, bulgur gibi karbonhidratları da tamamen kestim.

    3 haftalık periyotta 2,5 kilo civarı kilo vermeyi başardım. amacım kilo vermekten çok yağ oranımı düşürmek ve fitnessa devam etmek. bunu inşallah başarırım diyorum. bu arada yeni öğrendiğim bir bilgiye göre benim gibi ağrı sorunu yaşayanlar koşu bandında 30 dakika hafif tempo yürüyüş yaparak yağ yakabiliyorlarmış.

    zayıflamak isteyen arkadaşlara en büyük tavsiyem hayatlarından şeker ve ekmeği çıkararak, günde en az 3 litre su içmeleri. ekmek yerine yoğurt veya salataya abanın doymak istiyorsanız ve gece atıştırmalarını tamamen kesin. akşam yemeği kapanışınız olsun. makarna, pirinç, bulgur tarzı yemekleri de kesin tamamen. haftada bir istediğiniz bir şeyi yiyebilirsiniz. bu diyette motivasyonunuzu arttırır. ama haftada bir de olsa abartmayın tabi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın