resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4747
    sezon başı nispeten kolay ve hazır olmayan takımlarla oynamak kendisi için hem şans, hem şanssızlık oldu. şans oldu zira ilk başlarda yapılacak puan kayıpları uefadan elenmenin üstüne kelle götürürdü.

    peki neden şanssızlık oldu. işte asıl sorunların cıktıgı yer burası diye düsünüyorum ben. zira o kolay rakiplere karşı öyle eze eze, presli futbol oynattı ki (hem de daha yeni kurulmuş takımla) sonra herkes kadro süper, bu takım hep böyle oynamalı moduna girdi. halbuki kadro süper falan degildi. bikere sol kanadı olmayan bir kadro vardı adamın elinde. asamoah transferi yatınca eksik kaldı kadromuz. üstüne o da yetmedi, feghouli gibi bir yıldızdan hic faydalanamadık sezon boyu nerdeyse. önce sakatlık, sonra ceza. kaldı ki yedek kulubesi hic iyi durumda degil.

    bütün bu olumsuzluklara ragmen tudor sezon başı itibari ile harika bir takım cıkardı ortaya. cidden o büyük basarıydı. yani fatih terim'in 3. gelişindeki ilk yıldan beri ben öyle bir galatasaray izlememistim. hem de 10 oyuncusu yeni gelmiş takım ya. hem de sol kanadı yok daha falan. off. orgazm etti herif resmen bizi o haftalarda.

    sonra o basarı adamın başına bela oldu. lig ilerledikce zor maclar geldi, bir de üstüne bu dar kadroda önce tolga'nın sakatlıgı, sonra feghouli'nin, serdar'ın, ndiaye'nin, fernando'nun cezaları gelince iş karıştı biraz. ee zaten kendisinin tecrübesizligi nedeniyle büyük maçlarda sıkıntı yaşayacagını biliyorduk. allah için özellikle 18 kasım 2017 başakşehir galatasaray maçı'nda da fena sıçtı. kabul ediyorum.

    neyse işte o sezon başındaki harika performans (dedigim gibi kolay rakiplerle oynamanın da etkisi büyük) insanları öyle bir beklentiye soktu ki hiçbir şeyi begenmez oldular. öyle ki her ne kadar rakip eksik olsa da bizim de bolca eksigimizin oldugu 25 kasım 2017 galatasaray alanyaspor maçı'nda kücük bir bölüm dışında tek kale top oynayan takımı begenmez oldu taraftar. halbuki baya sezon basındaki gibi arzulu, ısıran, full presli oyun oynadık o macta da. gomis biraz sakar günündeydi o kadar. ama yok, sezon başını gören taraftarı artık memnun etmek cok zor oldu.

    yani adamın kendi şapkadan tavşan cıkararak yarattıgı basarı (evet abicim, 2 sezonluk yıkımın üstüne 10 oyuncu alıp lige öyle baslamak şapkadan tavsan cıkarmaktır) kendi başına bela oldu şimdi.

    insanlar öyle bir havaya girdi ki bu kadronun başına kimi koysak ucar kacar falan. halbuki yine aynı insanlar başlık başlık dolaşıp belhanda, tolga, ndiaye, lato, linnes, denayer, muslera, eren, garry falan elestiriyorlar. ee abim nerde o zaman bu mükemmel kadro yahu? yani 3-4 senedir kadro ve hoca istikrarı yakalamıs 2 takım var karsında. basaksehir ve besiktas. senin sol kanadın komple bosken bu takımların eksik tek noktaları yok. hele besiktasın kadrosu. 11 oyuncudan heralde 3 bilemedin 4 oyuncuda sen üstünsündür, yedeklere girersek zaten yandık. senin kadron nasıl bu ligin üstünde oluyor yahu cıldırtma adamı.

    şimdi devre arası takviye yapacak bir takımımız var. bu acayip büyük avantaj, bu avantaj besiktasta, basaksehirde yok (cünkü kadroları tam zaten, fenerbahce ile bizim kadro eksik). biz eksik kadro ile adamların önündeyiz, daha kadroyu tamamlayacagız. bir de ikinci yarı 4 büyük macın 3ü içerde. taktınız büyük maçlara. ok karne kötü şu an da hep böyle gidecegini nerden biliyorsunuz yahu? zaten bir de şu sorunu cözerse adam ligin tozunu attıracak, anadolu takımlarını döve döve yeniyor herif. ikinci yarı içerde 3 büyük maç var, taraftar az bir el atsa, tudor da hatalarından ders cıkarsa azcık (ki cıkarır heralde, en azından bu maçlarda cift forvet oynayamacagını falan görmüstür) vurur gecersin.

    ben seviyorum abi bu adamı. ayhan akman'ı yedirmemesini de cok takdir ettim. muhtemelen yönetim ayhan'ı günah kecisi secip yollayacaktı, evren göz bile öyle haber girdi ama kendisi izin vermedi belli ki. helal olsun.

    daha fazla saygıyı hakediyor kendisi. sezon sonuna kadar takımın basında kalır ve devre arası 2 takviye yapar isek sampiyon olacagına inancım tam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın