resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 7137
    5-1'lik başakşehir maçı canımızı öyle sıktı ki, ister istemez "muslera da her geleni içeri almaya mı başladı acaba?" diye kafalarda soru işaretleri doğmaya başladı. canımız ciğerimiz nando'yu öyle bir hezimetle gömecek değildik tabii ki. ben de istatistik bilimine başvurarak benzer bir başlangıç yaptığımız geçen sezonun ilk 12 haftasıyla rakamsal bir karşılaştırma yaptım.

    2016-17 sezonunun ilk 12 haftasında kalemize 46 isabetli şut atılmış, bunların 11'i gol olmuş. gol yemeden tamamlanan maç sayısı 4. kalemize atılan şutların gol olma oranı %24, yani her 4 şuttan 1'i gol olmuş.

    2017-18 sezonunun 12 haftasında kalemize 40 şut isabet etmiş ve bunlardan 14'ü gol olmuş. "clean sheet" maç sayısı yine 4. kaleyi bulan şutların gol olma oranı %35 olarak gerçekleşmiş durumda. kaleyi bulan 3 şuttan 1'i gol olmuş.

    böyle bakınca bir performans kaybı var gibi gözüküyor ama bu seneki rakamı başakşehir maçı çok fazla etkiliyor. zira o maça kadarki rakamlar şöyle: 11 haftada kaleyi bulan şut/yenilen gol: 34/9. bu da hemen hemen geçen seneki oranları veriyor. başakşehir maçındaki rezil görüntünün müsebbipleri arasında muslera'nın ismine sıranın zor geleceği konusunda çoğumuz hemfikiriz. dolayısıyla o maçın hem nando hem de takım için hayırlı dersler çıkarılacak bir kaza olduğunu ummak için elimizde -standart sapması yüksek olsa da- veriler mevcut.

    ekleme: meraktan ve belki bu verilere katkısı olur diye avrupa liglerine bakıyordum. bizimle aynı galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik sayısına ve dolayısıyla aynı puana sahip manchester united'ın rakamlarına baktım. 12 maçta kalesinde 43 isabetli şut görmüş, 6'sı gol olmuş. yani her 7 isabetli şuttan 1'i gole dönüşüyor manu kalesinde. mourinho'nun hayvani savunma anlayışını yansıtıyor bu durum. ama şu da var, böyle sağlam bir savunmaya rağmen kalende benzer rakamlarda şut görüyorsun. savunma anlayışının rakibin şut kalitesini düşürdüğü yadsınamaz ama de gea'nın performansı da özel bu sene manu'da. sonuçta dağlara taşlara giden şutları değil, sadece kaleyi bulanlara bakıyoruz. tehdittir her nasıl olursa olsun kaleyi bulan şut.
App Store'dan indirin Google Play'den alın