• 475
    belediyenin sağlam maddi desteği, güçlü reklam sponsorlukları, hükümetin desteği, federasyonun desteği falan filan. stadyumuna tek bir taraftar bile bilet alıp gelmez tek bilet kaynağı deplasman seyircisidir.

    bunların hepsini bir kenara koyarsak, efsane bir kadro kurmuş, sağlam istikrar yakalamış takımdır. özellikle bu sene yaptıkları clichy ve elia gibi, hızlı ve iyi oyuncuları kadrolarına kadarak adeta ligin tozunu atmaktadır. hepsini geçtim geçen sene cengiz ünder gibi bir oyuncuyu geliştirerek romaya gönderdiler.

    günümüz futbolunda avantaj olacak birkaç unsur;

    1- taraftar desteği ve baskısı yok. sahaya eğlenmeye çıkıyor ve maçı kazanıyor.
    2- basında başakşehirli gazeteci yok, başakşehirle uğraşacak gazetecide yok.
    3- emre gibi türk futbol liginde sahada futbolun gizli kurallarını ve psikolojik mücadeleyi hakikaten iyi bilen bir adam var ve takımın geri kalanına bunu çok iyi öğretiyor.
    4- abdullah avcı gibi sabırlı ve yine türkiye ligini çok iyi bilen bir hoca ile çalışıyorlar.
    5- klüp yanlış transferden batma noktasına gelse ceza almaz, akbile 30 kuruş zam yapılır yine de zor duruma düşmez.
    6- iyi yönetilmektedir. hatta klübü yönetenler istisnasız futbol profesyonelidir.

    uzun lafın kısası, bizlerin vergileriyle, basılan her dolu akbil sesiyle ya da toki taksitleriyle kurulmuş bir takım olsa da, hakikaten günümüzün futbol ligindeki en iyi ve en oturaklı takımdır. 90 lı yılların sonu 2000 li yılların başındaki istanbulspor gibi özgüvenli bir futbol oynamaktadır. umarım bu yatırım ve bu kurulan kadroya biri el atmazda azda olsa türk sporuna biraz hizmet eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın