• 1656
    türk futbolunda köklü bir altyapı devrimi yapılmadıkça bir arpa boyu yol alamaz.

    sen futbolcu eskilerini "abi evde oturacağına geç çocukların başında dur, iki top teptir yeter ay sonunda da paranı alırsın" deyip altyapı hocası diye görevlendirirsen elbette futbolcu falan yetiştiremezsin. bizim hoca dediğimiz şuursuzları avrupa'da stadyum bekçisi bile yapmazlar. adam pedagoji bilmiyor, anatomi bilmiyor, antrenman metodu bilmiyor, taktiksel derinlikten habersiz ama ünvana baksan "altyapı hocası". tüküreyim öyle hocalığa. şundan 3-4 sene önce galatasaray altyapısı vedat inceefe'ye emanetti lan. vedat lan vedat. inanılır gibi değil hakkaten.

    tff'nin yapması gereken ilk şey avrupa'dan "altyapı hocası eğitmenleri" getirtmek ve "üç sene içinde bu hocalardan yeterlilik belgesi almayan hiç kimse altyapı hocası olamaz" kuralını koymak. böylece ne kadar niteliksiz adam varsa hepsini altyapılardan uzaklaştırmış olacaksın. ondan sonra liglerde galibiyet başına para ödülü verme kuralını kaldırıp "21 yaş altı oyuncu oynatma" ödülü koyacaksın. bu oyuncular milli takımlara seçilirse para ödülü daha da yükselecek. takımlar "ulan küme de düşsem problem değil, eğer genç oyuncu oynatırsam gayet iyi para kazanırım zaten" diyecek. böylece amacı diğer kulüplerle rekabet etmek değil, türk futboluna futbolcu yetiştirmek olan kulüpler oluşacak.

    ama y.d. gibi bir şahsın veya adını bile bilmediğim spor bakanının bunları hayal etmesi bile mümkün değil elbette. milli takımdan hoca yollar dururlar anca, ötesini kafaları almaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın