• 1653
    nüfusunun neredeyse tamamının futbolla yatıp kalktığı, futbolun neredeyse her şeyden önde ülkenin milli futbol takımı. 80 milyon nüfusla bu bilgiyi birleştirdiğin zaman aslında ortaya çıkan formül diyor ki bu ülkenin milli takımının her turnuvada başa oynaması lazım.

    ama işte bu formül iki bilinmeyenli bir formül değil dostlar, içinde eğitim kalitesi, antrenör kalitesi vesaire gibi onlarca değişken var. şu anda ülkede gelinen noktada ise bu onlarca değişkeni olan denklemi sadece yabancı sınırıyla açıklamaya çalışan adamlar var. kimse salak değil. 3 kuruş matematik bilen adam için bile anlaması çok kolay şeyler.

    futbolda bu inanılmaz paralar döndüğü sürece, rant kapısı olduğu sürece, bizim milli takımın yakın gelecekte başarı elde etmesi imkansız. para için bu işi yapmayan, eş dosta prim vermeyen idealist bir grubun en az 2-3 kuşak bu işin başında olması lazım ki gelecek için umutlanabilelim. ki rüzgarın her gün değiştiği bir ülkede idealist bir grubun senelerce altyapıyla falan ilgilenmesini beklemek hayalcilikten başka bir şey de değil.

    şu an gelinen noktada şunu anlıyorum ki, nasıl şu an yakaladığı jenerasyon sayesinde ciddi bir başarı yakalayan izlanda var - belki de tarihleri boyunca bir daha böyle bir durumları olmayacak 300 binlik bir ülkeden bahsediyoruz - türk futbolunun da 90'lar sonu ve 2000'leri de kapsayan başarılı dönemi jenerasyondan ibaretmiş.

    80 milyonluk ülkesinden, tarihinde bir sefer bile mesut özil çıkaramamış bir ülkeden bahsediyoruz. 96-2000 galatasaray'ı gibi bir türk takımı çıkmadığı sürece de milli takım uzun yıllar daha böyle devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın