• 1652
    bir seviyesi olduğuna inanılan takım. ısrarla söyleniyor bu, hatta beğendiğimiz, aklı başında yorumcular tarafından bile. ''bizim seviyemizde olmayacak hatalar, bizim seviyemizde yenmeyecek goller'' deniyor sürekli. bunu sürekli söylüyorsak, o zaman seviyemizi sorgulama zamanımız gelmiştir, belki de o düşündüğümüz seviyede değilizdir ?

    malta, estonya, kazakistan ayarı takımlara takılmadan geçtiğimiz çok nadir. üst seviyeye bakıyorum, ispanya almanya fransa ayarı takımlardan puan almışlığımız yok çok çok uzun senelerdir, onlar zaten rakibimiz değil. e bakıyorsun hırvatistan, belçika, isveç gibi ülkelerin belli standartları var hem başarı olarak hem oyuncu kalitesi olarak, 2008-2012 yılları arası bu ayarda ülkelere karşı nispeten sonuç alabiliyorduk, şu an o da tamamen kalkmış durumda. romanya ve arnavutluk maçlarında da görüldü ki, bahsettiğimiz gibi bir seviyede değiliz. ısrarla bu görülmek istenmiyor, ısrarla teknik oyunculardan kurulu olduğumuz, fiziksel mücadelede zorlandığımız, izlanda, arnavutluk vb ülkelerde bizim gibi yetenekli oyuncular olmadığı yönünde yorumlar yapılıyor. bırakın arkadaş allah aşkına şu işi, neyin tekniği, bok gibi kalitede oyuncuların var, ne teknik ne fizik hiç bir iş beceremiyorlar. bugün estonya, arnavutluk bile kendini biliyor, tanıyor, yan topta başarılıysa ona yönelik oyun deniyor, katı savunmaysa onu iyi yapıyor. bizde inanılmaz bir kendini büyük görme hastalığı var. o paraları alınca da kendini italyan, fransız oyuncu seviyesinde görüyor paşalarımız tabi. ne hikmetse sahaya çıkınca hiç göremiyoruz bu yıldız oyuncu tavırlarını.

    28 yaşındayım, şanslı dönemdeymişim, kulüp ve milli takımlarımızın başarılı yıllarıyla geçmişti çocukluğum, bunun etkisiyle de benim yaş grubum avrupa futboluna dahil olabilmiş bir türkiye gördü. lakin bunlardan önce şerefli mağlubiyet yıllarında, lüksemburg, moldova ayarında bir ülkeymişiz. şu an kimse yediremiyor belki kendine, inanılmaz büyük paralar da dönerken, ama aslında o yıllara dönmüş vaziyette kalitemiz. sadece ismimiz büyük görünüyor. açıkçası uluslar ligi işi iyi oldu, kendimizi ait gördüğümüz 'seviye' den nasıl küme düşüyoruz, estonya moldova ayarında bir takım olduğumuz gözümüze çarpacak göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın