• 18102
    2017-2018 sezonu 11. hafta sonra galatasaray'ı kısa özet geçersek şöyle değerlendireceğim.

    öncelikle geçen senelerden ne değişti derseniz benim için sahada en olumlu gördüğüm şey savunma yaptı galatasaray. bloklar arasını çok iyi kapatıyorlar ve hareketli oyunda çok fazla pozisyon vermememizin sebebi bu. artık bunu eski stoper tudor bilgisi mi italyada oynadığı dönemde kaptığı varyasyon mu bilemiyeceğim. takım eksikleri ve artısıyla yenilikçi bir takım oldu her ne kadar olgun futbolculardan oluşsa da. çünkü sürekli olumlu olumsuz deneme peşinde galatasaray. tudor eksiklerine rağmen sürekli daha iyisini yapma çabası olduğunu gözlemledim. sezon başında ki direk olmuş kadro üzerinde oynaması ne kadar doğru tartışılır. bu takımın olumlu futbol oynaması belli ki 3 futbolcu üzerinden başlıyor daha sonra iş belhanda'nın ayağına bakıyor. bu isimler maicon ,mariano ve fernando. bu 3 isimi rahatlatlatıp daha olumlu futbol oynaması çabasında belli ki. çok aşırı baskı yemezsek maicon sıkıntı çekmiyor, mariano ise müthiş bir sinsi futbol beyni var gerçekten o kadar iyi sağ tarafta kendini maç içerisinde saklıyor kaybettiriyor ki çok rahat. mevzu bahis fernando ismini ele alacaksak orta saha komutanına tüm takımlar 2. haftadan sonra önlem alma çabasında. açıkcası 3 lü savunma fernando'yu daha rahatlatır düşüncesindeydim. çünkü özellikle denayer'in topla çıkmaları üstüne adam baskıya gelmesiyle fernando'yu ister istemez boşa düşürecekti. lakin serdar ve denayer sabit stoper gibi oynayınca dün özellikle ilk yarıda markajdan kurtulamadı ve sürekli maicon ileriye top şişirmek zorunda kaldı. bu da takımın ne kadar kilit ismi olduğunu gösteriyor bize. bunu tudor hoca'nın da gördüğünü düşünüyorum.

    hücum olarak gerçekten duran topları çok etkili kullanıyoruz bu bariz ve sevindirici bir olay. asıl galatasaray'ı hem savunmada hem hücümda rahatlatacak çok daha efektif bir takım hale getirecek etken olay pas futbolu bizim bu konuda daha çok çalışmamız gerekiyor. tolga dahil kısa paslarda gayet iyi pas yapabilen futbolu iyi okuyabilen futbolculara sahibiz. tudor hoca bence kaset kaset napoli'nin sarri'sini mi izler yoksa guardiola city sini mi izler bilemem. orda ki pas futbol'un %50 sini yapsa bu takım istediği hakemi getirsinler güle oynaya oynar bu takım bu kadro ile. kadro'nun geneline bakarsak zeki bilgili futbolculara sahibiz, bu tempolu futbol anlayışını pas oyunu ile birleştirmemiz gerek.

    tudor da eksik gördüğüm şeylerden biri özellikle deplasmanlar da çok fazla soğutarak kontollü oyun anlayışında olması. bu anlayışı özellikle golü attıktan sonra takım maç içerisinde an ve an uygularsa çok daha makül olur. çünkü bizi diğer takımlardan üstte tutan olay pres ve tempolü futbol. boşuna bu yaz analarından doğduğuna pişman eder gibi koşturmadın umarım hoca.

    sayın quakerboy'un hafta içi "belhanda'nın kulağı çekildi" demesi sanırım işe yaramış. her ne kadar geçen maçlarda savunmada katkılı olsa birçok golde kilidi açan bir isim de olsa maç içerisinde kaybolduğu anlar çoktu.geldiği günden beri en iştahlı maçıydı bence 3 kasım 2017 galatasaray gençlerbirliği maçı. tudor belhanda ile tolga'nın yerini değiştirmesi gerekiyor. hem sol iç gayet iyi oynuyor belhanda geçmiş dönemde hem de kanat pozisyonunda ki bir oyuncu çalım atabilme adam eksiltme meziyetleri olması gerekiyor bu tolga da yok maalesef. tolga'nın temposu düz koşuları takıma en çok verim sağlayan özellikleri. ndiaye fernando tolga orta sahası yine tolga'ya boş koşuları yapmasına fazlasıyla el verişli zaten. çünkü takım sürekli mariano , feghouli tarafından gelişiyor hücumlar. evet tolga hücumda gerçekten faydalı olabiliyor fakat sol taraftan hiç varyasyon yapamıyoruz bu da takımı kitliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın