• 451
    ligde oynadıkları ilk 10 haftada 10 ayrı futbolcusuyla gol bulmuş takım.

    tabi bunda şampiyonlar ligi maçları sebebiyle yaptıkları yüksek rotasyonun da etkisi büyük. fakat yine de 10 rakamı gerçekten önemli. sıkıntılı anlarda maçın kaderini değiştirebilecek oyuncu sayısının yüksek olduğunu gösterir. her hafta farklı bir futbolcunun gol atması demek. ayrıca gol yükü de oldukça dengeli dağılmış. dolayısıyla önlem alarak değil, takım olarak iyi oynayarak yenebileceğiniz bir ekip.

    12. hafta itibarıyla karşılaşacağız. tudor nasıl bir takım yapacak bilmiyorum. ancak defans bölgesinden hücum bölgesine geçişlerimiz sıkıtılı. oyunu rakip yarı sahada oynamayı seven abdullah avcı'nın ekibi karşısında bu sıkıntıyı aşamazsak kötü sonuç alabiliriz. bana göre takım olarak en büyük eksiğimiz burada. yediğimiz atakların büyük çoğunluğunu da yine defanstan top çıkarırken kaybettiğimiz toplarda yaşıyoruz.

    bu maç özelinde bir taktik üzerine konuşacak olursak başakşehir'in en önemli oyuncusu emre belözoğlu. belki tolga'yı fernando'nun yanına çekmek, belhanda'yı sola almak ve ndiaye'yi forvet arkasına atmak güzel bir opsiyon olabilir. zira böylece ndiaye emre üzerinde ciddi anlamda baskı kuracaktır. bu noktada rakiple oynama konusunda uzman olan emre hakkında ndiaye'yi şiddetle uyarmak şart.

    böyle bir çözüm oyunu başakşehir'in eline vereceğimiz anlarda ki mutlaka olacaktır, ileri çıkışlarımızda bize büyük avantaj sağlar. ndiaye'nin dripling ve dikine gitme özellikleri hem rakibi tedirgin edebilir, hem de skor bulmamızı sağlayabilir. üstelik belhanda'nın da çok daha demarke kalacağını, mümkünse linnes'in önünde ikinci bir yaratıcı pas istasyonu olarak da oyun kurmamızı kolaylaştıracağını düşünüyorum.

    3 kasım 2017 galatasaray gençlerbirliği maçı'nın ilk golden sonraki bir 10 dakikasında takım boyu çok uzadı ve rakibe inanılmaz boşluklar verdik. başakşehir bu boşlukları affetmez. adebayor gibi bir forvet varken denayer'in defansif zaafiyetinden çok güzel faydalanırlar. dolayısıyla takım boyunu asla uzatmamalı ve mümkünse denayer'in hızından faydalanıp hava topu zaafiyetlerini azaltmak için defans çizgimizi olabildiğince ilerde kurmalıyız. tabi burada hakem faktörü önemli.

    ayrıca elimizde gomis gibi hem topa ilk dokunuşu iyi, hem de son derece güçlü bir pivot santrafor var. baskı yediğimizde topu kendisine şişirip ikinci topları alma taktiğini kullanabiliriz. elimizdeki oyuncular bunu yapmaya çok müsait.

    bana göre ligin en zor ekibi. beşiktaş'tan çok daha iyi bir takımlar. kazanırsak çok önemli bir 3 puan koparmış oluruz.
    ancak federasyon tekrardan hakem kozunu oynarsa kazanma şansımız biraz düşük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın