• 278
    bildiğiniz üzere ihalesi yapılan bu en büyük gayrimenkulümüzden arsa üzerindeki ipoteklerin kaldırılması ve aktifbank ile denizbanka ödenmesi gereken borçlar için 508 milyonluk ön ödeme alıp bunu kırdırıp 342 milyonunu bankalara anında ödedi. emlak gyo ile anlaşmamız %80 gs - %20 emlak gyo olduğundan aldığımız bu 508 milyon %80’lik hesabımızdan düşecek.

    ihalenin ilk kazananın kesin teminat mektubunu getirememesi sonucu idarenin müteahhite ait geçici teminat mektubunu irat kaydetmesiyle bize riva'dan kalacak olan meblağ aşağı yukarı belli oldu (kendimizi kandırmanın bir lüzumu yok) o da 760 milyon lira ki bu yıllar içinde gelecek yapmamız gereken emlak gyo’dan kalan hakkımızı istihkak olarak kırdırmalarını talep etmek ki daha önce yaptığımız gibi özel bir bankaya %33 ile kırdırmamalı (haksızlık etmeyelim orada tefeci faiziyle alacaklının eline muhtaçtık); örneğin ziraat bankası gibi bir kamu bankasına %20 ile kırdırmalı ve elimize tek seferde 608 milyon gibi bir tutarı blok haline geçirmeliyiz.

    böylece 2017 yılının 2. çeyreğinde kapa yaptığımız bildirimimize göre borç alacak farkımızın (kısa ve uzun vadelerin toplamı) net eksi 880 milyon liradır. 880-600 milyon desek 2018 başında kalan borcumuz 280 milyon olur yukarıdaki floryadaki son gelişmelere göre (rayici yakın başka bir arazinin satın alınması) afaki de olsa 150 milyonu daha düşersek kalan borcumuz net 130 milyon olur. her ne kadar bir başka entrynin konusu olsa da son yaptığımız sermaye arttırımı, 2017-2018 sezonunda gelen başarı ve artan taraftar sayısıyla gelen kasa kolaylığı ve önümüzdeki sezon hak kazanacağımız olası şampiyonlar ligi gelirleri 2018 yılı bitmeden borçlarımızı sıfırlama ihtimalini ortaya koyuyor.

    riva arazisinin bize borç ödeme kabiliyeti kazandırması dışında burada bir galatasaray akademisi ve imar çıkmayan ormanlık alanımızın da selahattin beyazıt başkanımızın adının verilmesi ve olası mülkiyeti bize ait bir gs store da bu gayrimenkulden edinebileceğimiz diğer maddi manevi kazanımlar olup başta büyük başkan selahattin beyazıt olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü galatasaraylılar olarak bir borç biliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın