• 43
    3 gün kalan maç. feghouli ve ndiaye kırmızı kart cezalısı. onlar dışında sakat veya cezalı oyuncumuz bulunmuyor. 2 haftadır mantarlayan bir takım olarak yeniden çıkışa geçmek adına mutlak kazanmamız gerekiyor. puan kaybı düşüncesini aklımızdan dahi geçirmemeliyiz.

    orta sahada ndiaye'nin yokluğunu çok arayacağımızı sanmıyorum zira zaten topu rakibe verip geride bekleyen bir takıma karşı oynayacağız. bu açıdan feghouli'nin olmaması kötü oldu. ama yine de hücumu zenginleştirme adına başka alternatiflerimiz var.

    bir defa belhanda dönüyor. + olarak rodrigues de yeniden takıma girecektir. dolayısıyla hemen hemen ilk haftalardaki düzene geri dönüş yapacağız; tolga-belhanda-rodrigues 3'lüsünün önünde gomis. bu maç için 3 noktada farklı düşüncem var.

    1. si, stoperde maicon'un partneri bence denayer olmalı. zira bu maçta ilk dakikadan itibaren oyunu rakip sahaya yıkacağız sanırım. bu yüzden geriyi riske edeceğimiz anlarda denayer'in hızına ihtiyaç duyacağız.

    2. si, orta alanda ndiaye'nin alternatifi olarak, selçuk veya tolga* yerine, linnes'i kullanmak gerek diye düşünüyorum. zira linnes hem tolga'ya hem de selçuk'a nazaran dripling yeteneği önde bir futbolcu. ayrıca patlayıcı özelliği de selçuk ve tolga'dan iyi.

    3. olarak ise 2. konuda bahsettiğim linnes'in orta alanda oynaması gerektiğini düşünmemden mütevellit, sol bekte latovlevici'yi kullanmamız lazım diye düşünüyorum. yine oyunu rakip sahaya yıkacağımızı düşünürsek topu daha geniş alanda kullanma adına latovlevici bu tip maçlarda iş görür.

    hasılı şöyle bir 11 ile sonuca gideceğimizi düşünüyorum; https://i.hizliresim.com/o6VP6Q.png

    bir noktaya daha değinmek isterim; maicon ve fernando'ya dikkat etmek lazım. zira kart sınırındalar ve sonraki maç başakşehir'le. bu yüzden özellikle savunmada mümkün mertebe az iş düşmeli fernando'ya. hatta skoru 2'ye 3'e çıkarabilirsek oyundan alınabilir. maicon da aynı şekilde temas anlarında dikkatli olmalı.

    bu arada serdar aziz de kart sınırında. oynarsa o da dikkat etmeli. ama bence serdar'ı, oyunun zaman zaman bizim yarı sahamıza yıkılacağı maçlarda kullanmak daha mantıklı. bu yüzden başakşehir maçında kesinlikle 11'de olmalı ama gençler maçında yedek oturmasında bir sakınca yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın