• 73
    beşiktaş'ın porto ve leipzig maçlarını kazandığı gibi kazandığı maç. aynı şeyi yazıp duruyorum diye kızacaksınız belki ama bu 3 takımda beşiktaş'a gerekenden az değer verdi. kendi oyunlarından vazgeçmediler. aslında dizilimden diyelim.

    çift forvet + 2 kanatla oynadığınız zaman orta alanda boşa düşen topları toplama oranları %70-30 civarı beşiktaş lehine oluyor. bu oranda top kazanan beşiktaş'ta öndeki 4'lü bu topları verimli kullanıyorlar. olay budur.

    bak bir örenek vereyim; play off'lu sezonda ki 2-2'lik fener deplasmanını hatırlayın. maça hızlı başlayıp 2-0'ı bulan fener karşısında terim ne yaptı? necati'yi santrfor bölgesinden 10 numaraya kaydırarak o bölgedeki topları daha çok toplamamızı sağladı. zaten maç bu hamleden hemen sonra 2-1'e geldi.

    şimdi hem monaco, hem porto hem de leipzig aynı hataa düştüler. nasıl analiz edilemez bu durum gerçekten hayret ediyorum. aynı haltı geçen sene lyon, benfica ve hata napoli'de yaptı. bu takımların ortak özellikleri güya hücum oynamaları. kardeşim eyvallah hücum iyi de ulan real madrid bile casemiro-modric ve kross gibi 3 tane taş gibi savunma yapan adamla oynuyor amk. size ne oluyor ki 2 tane 8 numarayla göbeği tutup çift forvet+2 kanatla şampiyonlar ligi seviyesini oynamayı düşünüyorsunuz. rakip kim olursa olsun. oyunu tutmak, orta sahada ayakta kalmak, 2. bölgedeki ribaundları en azından eşit oranda paylaşmak bu seviyede çok önemli.

    şimdi bjk bu gruptan çıktı sayılır artık. karşılarına 4-4-2 oynayan takımlar çıktıkça da ilerler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın