• 1626
    2002'den sonra 4. dünya kupasına da katılamayacak olan milli takımdır. tesadüf eseri gelen 2016 avrupa şampiyonasına katılma şansını saymazsak 10 yıldır major hiçbir turnuvaya katılamamış milli takımdır.

    bu durum sorgulandığı zaman 2 adet gerekçe sıralanıyor önümüze 1. si yabancı sınırının kalkması, 2. si alttapı eksikliği. ilk bahaneye bakacak olursak yabancı sorunu yoktur ülkemizde, aylık asgari ücreti bile haketmeyen kıro, eğitimsiz, cahillerin kaybettikleri milyonları tekrar kazanma isteği vardır. kendi liginde oynamadığı için son 2 maçında resmen yokları oynayan arda turan bu yaz dönemi bizden 5 milyon euro istemişti, yani 22,5 milyon tl, eski parayla trilyon. ama noldu onun yerine sofiane feghouli'ye 3.85 milyon euro veriyoruz. ikisi şu anda kıyas bile kabul edemez. tarık çamdal'a 4 milyon bonservis vermiştik. şimdi kendisi klübeden mariano ferreira filho izlemekle meşgul. kısacası yabancı sorunu yok, yerli kazmalığı var.

    2. gerekçeye bakacak olursak enes ünal ve onların jenerasyonunun avrupa 2. liği var. onlardan önceki jenerasyonunda keza avrupa ve dünya başarıları var. peki bu adamlar nerelerde? neden milli takımlarda değiller? neden hiçbir istanbul ya da lig şampiyonluğu peşinde koşan büyük takımlarda oynamıyorlar. neden bu takımlarda sadece kaşarlanmış yerli futbolcular oynuyor. neden bu çocuklar 20li yaşlarının başında kariyerlerinde atmaları gereken düzenli forma hamlesini bir türlü gerçekleştiremiyorlar? neden galatasarayımızın altın jenerasyonu dediğimiz cafercanlar, irfanlar, oğuz sabankaylar birinci ve ikinci liglerde top koşturuyorlar şu anda. neden uğur uçar gibi bir bek bizde parlamadı, neden mehmet güven bizim takımda rotasyonda değil. acaba enes ünal'ın ima ettiği gibi genç topçuların antrenmada ki tek atraksiyonu kaşarlanmış istanbul topçularına şaklabanlık yapması mı? onlara bakkaldan sigara alıp gelsin sonrada kariyerleri erisin diye mi altyapılar var.

    milli takıma hepimiz çok üzüldük ama çözüm belli, yabancı sınırı tamamen kalkacak, bizim kaşarlar ya rekabet edecek, ya da yokolup gidecekler. ayrıca takım kadrosunda altyapıdan en az 5 oyuncu olma sınırı getirilecek. görün bakalım zamanında kendi yaş gruplarında avrupa başarısı göstermiş gençlerden kurulu bir milli takım neler yapabiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın