resim
Fırat Aydınus
Görev:Eski Hakem
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 934
    1 ekim 2017 beşiktaş trabzonspor maçında gözünün önünde isteyerek ya da istemeyerek rakibini sakatlamaya yönelik kontrolsüz harekette bulunan talisca'ya kırmızıyı vermeyerek hakemlik tarihinde çığır açmıştır. bu kafaya göre mane'nin m.city kalecisi ederson'un ağzını yüzünü dağıttığı ve kırmızı gördüğü pozisyon, nani'nin şampiyonlar ligi maçında cüneyt çakır'dan gördüğü kırmızı kart, hava topuna çıkarken dirseğinle rakibin suratını dağıtıp kırmızı görülen pozisyonlar falan hep yanlış. çünkü bu pozisyonlarda da oyuncular sadece topa odaklanmıştır. ama rakiplerini sakatlayabilecek kontrolsüz harekette bulundukları için kırmızı görürler. kural açık ve net; rakibi sakatlamaya yönelik kontrolsüz hareketlerin hepsi kırmızıdır. burada istemek ya da istememek cezanın kaç maç olacağı noktasında devreye girer. isteyerek yapılmışsa 2'den fazla maçta ceza alır, istemsiz ise 2 maç ile bırakılır. konu aslında bu kadar net.

    diğer büyük hata ise pepe'nin sarı kartı. kale önünde tehlike yaratabilecek bir pozisyonda, el normal duruşundan farklı bir halde iken ve el topa gidiyorken sarı kart nasıl verilmez? yani bu kartın verilmesi için daha ne olması lazım? yorum farkı desek nasıl farklı yorumlamış olabilir pozisyonu?

    yönettiği bu maçla ilgili olarak kısa bir anekdot; eşimin beşiktaşlı abisi maç sırasında bana hakemi nasıl bulduğumu sordu. ben de yukarıdakileri söyledim. adamın tek söylediği şey hakem bizi kolluyor gibi geldi dedi. yönetiminden beşiktaşlılar bile rahatsız oldu dün gece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın