• 17817
    kısa vadeli çözümlerle, yanlış kadro mühendislikleriyle, 2 yıl ömrü olan oyunculara 5 yıllık kontratlarla yönetilen takım.

    hep söyledim, hep de söylerim. buradan birkaç yazar arkadaşla da konuştuğumda "muazzam tespit" gibi tepkiler aldım. aslında muazzam falan değil, çok basit. galatasaray hep yanlış kadro mühendisliklerine kurban gitti. son 10 yılın 20 yılın transferlerini, lig durumlarını inceleyin. galatasaray her 4-5 senede bir sil baştan kadro kuruyor. 1-2 yıl şampiyon oluyor, sonra rezillik. bu süreçte de doğru transferler yapılmıyor. takım eskiyor, taktik çözülüyor. sonra bir daha sil baştan kadro. tekrar 1-2 yıl eze eze şampiyonluk. döngü böyle devam ediyor. eğer galatasaray sürekli düzenli olarak yenilense şu an belki de 30 şampiyonluğumuz vardı. yönetimin yapması gereken budur. her 5 senede bir sıfırdan 11 kurmak yerine bu 5 senelik süreçte birer ikişer değiştirilseler hiç kaybımız olmayacak belki de. mesela şu anki kadroda gomis ve mariano 30 yaşını geçik başlı oyunculardan. bu sezon faydalandık diyelim. önümüzdeki sezon onları yedekleyecek, bir sonraki sezon da formalarını alacak oyuncuları araştırmamız gerekiyor. aynı durum maicon için de geçerli. şu an yavaş bir oyuncu. 29 yaşında. ama yavaş. hep yavaştı. onun oynadığı oyunu oynayabilecek birkaç yaş genç ve süratli oyuncu arayışlarına başlanmalı. çünkü maicon 32 olduğunda hiç oynayabilirmiş gibi gelmiyor.

    neyse ki şu an takım iyi de mutluyuz. ama mutluluğumuzun daim olması için parça parça değişmek lazım. zamanı geldiğinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın