• 804
    kurtuluşu çok zor değildir.

    altyapı yatırımları yapılmalı. bunu ülke genelinde düzgün bir eğitim sistemiyle desteklemeli ama. bir sene teog yapalım, seneye kaldırırız, sonraki sene 12 yaşında üniversiteye alalım, ertesi sene imam hatipleri mars'a taşıyalım tarzı antin kuntin politikalarla yapacağın altyapı yatırımından da bir halt alamazsın.
    yabancılara kısıtlamalar gelmeli. yani 25 yaşından yaşlı oyuncularda milli takım şartı, 25 yaş öncesinde genç milli takımlarda oynama, kıtasal turnuvalarda oynama, kulübüyle son iki senede x kadar maça çıkmış olmak gibi şartlar aranmalı. menajerlerin "çakma" transferlerini bir nebze azaltmak lazım. tabi yabancı alırken kısıtlamalar, kurallar olurken yabancı sayısı sınırsız olmalı. çalışan, kaliteli olan formayı giymeli.
    bana kalsa hocalara dil sınavı yaparım. ancak bu şart mı, tartışılır. yine de hocanın en azından ortalama üzeri ingilizce konuşabilmesi gerekli bence.
    saha zemini konusunda hiçbir kulübe taviz verilmemeli. (bkz: #2246313)
    altyapı oyuncusu başına tatmin edici teşvikler verilmeli.
    hakemlerde kötü niyet sezildiği anda meslekleri bıraktırılmalı. hata olur. ancak sen 2 metre önünde gördüğün ele penaltı vermezsen, takımı ince ince doğrarsan o işi yapamazsın.

    bunlar zor mu? değil. zaman ister ancak yapılabilecek şeyler. yapmak isteniyor mu? şu ara yabancı sınırı gelsin mi gelmesin mi tartışıyoruz. daha zamanı var maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın