• 241
    uzun oldu biraz ama işe yaradığı için uzunca yazdım, aklıma bir şey gelirse editlerim.

    buğday, mısır, pirinç ve şekeri kesince başarabildiğim hadise. 5 ayda 18 kg verdim (95 - 77). spor yok. giden kilo yağlardan gitmiş, kas kaybı yok. müptezeller gibi suratta çökme yok. spor yapsam daha iyiydi tabii ama hayatım buna müsait değil.

    3 ayda 50 kg verdim diyen insan sağlıksız vermiştir, verdiklerini fazla fazla geri alacaktır. kendisine spor hocası diyen dangalakların değil diyetisyenlerin, doktorların tavsiyelerine uyun.

    gidip yulaf lapasıyla kilo vermeye çalışmayın.

    -----

    neyse gelelim programa.

    3 öğün yiyorum.

    sabahları; limonlu su içip sucuk, yumurta, zeytinyağı, tereyağı, zeytin, her çeşit peynir, domates, salatalık, yeşillik yiyorum. salam, sosis, helva, nutella filan yok.

    öğlen; tencere yemeği veya kebap veya 1 avuç kavrulmamış kuruyemiş vs ne bulursam. (ekmek yok)

    akşam; yine tencere yemeği, bulgur pilavı, salata. akşam yemeğinden sonra meyve dahil kesinlikle herhangi bir şey yemiyorum.

    yemek yerken acele etmiyorum, 10 dakikada yiyorum. porsiyonlar kendi kendine azaldı. ekmekle yeyince daha fazla yiyordum.

    gün içinde 2 lt su, espresso veya türk kahvesi, soda falan takılıyorum. endüstriyel meyve suyu kesinlikle yok. arada smoothie makinesinde yeşil smoothie veya meyveli smoothie yapıyorum.

    bir de bunların üzerine en az 8 saat uyku da gelince midemdeki yanmalar, halsizlik, tatlı krizleri, yorgun uyanma, öğleden sonra uyku isteği falan kalmadı.

    ve şunu unutmayın; zayıf insan sağlıklı, şişman sağlıksız diye bir şey yok. kapitalizmin sattığı insan şekli üzerinden vücudunuzu yargılamayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın