• 1262
    yerli oyuncular arası rekabetin arttırılması isteniyorsa yabancı oyuncu sınırlaması değil yerli oyuncu sınırlaması getirilmeli. yabancı sınırı olduğu zaman çoğu yerli oyuncunun yeri garanti oluyor. iyi oynamasalar bile yerli olduklarından yerleri garanti oluyor ve kendilerini salıyorlar.

    ayrıca dini olarak bakarsak da yabancı sınırı getirerek hak eden oyuncunun oynaması engelleniyor. bu da hak yemeye girer, günahtır. futbolculuk işini daha iyi yapan, orada oynamayı daha çok hak eden, o paraları kazanmayı daha çok hak edene değil; daha yerli olana sunuluyor imkanlar. burada konuşulan şeyler yabancılara denk yerlilerin yetiştirilmesi değil. burada konuşulan şeyler altyapıdan oyuncu yetiştirme/oynatma zorunluluğu değil. mevcut sistemde yabancı sınırını tekrar getirmek düpedüz yine tarık çamdal gibilerin yılda 5 milyondan fazlasını kazanmasına yol açar.

    altyapılarımıza maddi ve manevi gerekli yatırımı yapalım, torpille değil niteliğine göre altyapı hocaları seçelim. altyapıya gerekli önemin verilmesi için gerekli yaptırımlar konulsun ve uygulansın. kadroya belli miktarda altyapıdan yetişme oyuncu koyma şartı getirilsin. ondan sonra konuşalım bu konuları...

    mevcut durumda da iyiysen oynuyorsun zaten. cengiz ünder geçen sene başakşehir'de oynamadı mı? kısaca oynamayı hak eden yerliler zaten oynamıyor mu?

    milli takım mevzusuna geleyim. ukrayna maçından sonra bik bik ötüldü yabancı sınrıı diye... ya biz en iyi yerli oyuncularımızı oynattık mı ki de yabancı sınırından dem vuruyoruz. ulan sen caner yerine ismail'i, kaan yerine şener'i oynatırsan, çağlar gibi ülkenin geleceğini oynatmazsan, oğuzhan'ı kadroya almayıp ozan'ı selçuk'u falan alırsan(burada kesiyorum ama liste çok daha uzar gider); ülkede yabancı oyuncuyu komple yasaklasak bile bir halt olmaz ki... hayır bir de öyle bi söylüyorlar ki sanki bundan 5-6 sene önce yabancı sınırı varken o dünya kupası senin bu avrupa şampiyonası benim zafer turları atıyorduk...
App Store'dan indirin Google Play'den alın