• 19
    bunu türkiye'de yapmaya zannımca gerek yok. türk yetenekler zaten gözümüzün önünde. asıl bunu leipzig, ajax, city grubu gibi yapmamız lazım. mesela ajax'ın güney amerika'da takımı vardır. red bull'un bir sürü ülkede takımı var yine. city'nin keza öyle.

    mesela türki cumhuriyetlerin futbolda bir yükselişi söz konusu. henüz oralar için erken tabii, ama iyi izlemek gerek. bir, iki tane ortalama üzeri oyuncu çıkartırlarsa, devamını da getirecek gibi olurlarsa, gidip azerbaycan'dan takım alacaksın. tesisini yapacaksın, iyi bir ekip getireceksin. bu masraf sonrası bütçesi, ligden ve gidebilirse avrupa'dan kazanacakları olacak. onun dışında, altyapıdan yetiştirecek. parlayanlar sana, sattıklarının parasıyla yeni gençlere yatırım.

    macaristan, bulgaristan, yunanistan örneğin. bize yakınlar. avrupa ülkeleri. bu üç ülkeden biriyle başlarsın bu işe. selçuk inan, tarık çamdal, nigel de jong üçlüsünün masrafını geçmez bu işin masrafı. başlarsın macaristan ile. formül işliyor mu? güzel. sonra geçersin aynı formül yunanistan'da. yine iyi bir yetiştirici ekiple beraber. oradan senin kadrona uygunları alırsın. senin kadronda pişmesi gerekeni gönderirsin oraya. mesela takımında bir genç vardır, sen bu sene kullanmayacaksın. ancak macaristan veya azerbaycan'daki takım o sene avrupa'ya gidiyor. gönder oyuncunu. düzenli ligde ve avrupa'da oynasın. sonra dönsün.

    plan lazım bizlere. plan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın