• 24
    efendi kisiligiyle sakin sakin ercan saatciye giydirmistir.

    --- alinti ---
    haddini bil efendi!

    normal durumda buna gülüp geçerdim ama turgay demir arkadaşımın haklı isyanı ve yürekten tepkisi karşısında ben de etkilendim. onun için yazıyorum.

    bizde biliyorsunuz herhangi bir meslek grubuyla ilgili espriler ciddi sorunlara yol açabilir. örneğin, bir filmdeki kasap, dükkana et almaya gelen kıza uygunsuz birşeyler yapmaya kalkarsa, ertesi gün umum kasaplar derneği başta olmak üzere ilgili bütün örgütlerin ayağa kalktığını görürüz!

    bu iki paragraf girizgah oldu. şimdi asıl meseleye geliyorum: bilenler vardır, 15 gündür hürriyet gazetesinin spor sayfasında bir değişim var. ercan saatçi ile mehmet arslan meslekdaşımızın aktif göreve getirildikleri belirtiliyor.

    bunun sonucu olarak da spor sayfasında bazı değişiklikler olur. kimilerince olumlu bulunan bu değişime aynı gözle bakmayanlar da var. normaldir. bunlar çok üzerinde durulacak şeyler değil.

    ancak bu gelişmeleri çok olumlu bulup buradan hareketle tüm spor yazarlarına hakaret eder tarzda değerlendirme yapmak pek hoş olmuyor. bunu televizyon eleştirmeni cengiz semercioğlu yapmış. ataryemez.com'da aktarılmış. ben de bir göz attım.

    semercioğlu'na göre kadir inanır, ayşe özyılmazel gibi ünlülerin spor sayfalarında yer alıp bazı değerlendirmeler yapmaları yararlıymış. bu iş birkaç spor yazarına bırakılamazmış...

    her şey o kadar gülünç ve acıklı ki insan nereden başlayacağını kestiremiyor. şöyle anlatayım: şimdi benim rahmetli kayınpeder mezardan çıkıp da gelip maksim gazinosu'na genel müdür olması ve bunun hemen ardından benim "ille de assolist altı olarak burada şarkı söyleyeceğim!" diye tepinmeme benziyor ercan saatçi'nin hürriyet'teki spor sorumluluğu! daha kötüsü, kayınpeder 'böyle saçmalık olmaz! sen kendi işini yap' da demiyor, gücünü kullanarak isteğimi yerine getiriyor.

    kendi işini iyi yapan insanlar böyle hevesler içinde filan olmazlar. saatçi'nin yapmaya çalıştığı işlerin de spor gazeteciliğiyle herhangi bir ilgisinin olamayacağı gün gibi ortada. arkasındaki gücün tadını çıkarıyor.

    eh, bu işi gerektiği gibi yapamayacağınızı peşinen kabul edince böyle yollara sapıyorsunuz. bugüne kadar bin kez denenip hiçbir sonuç vermemiş işleri çok önemli sanıp kendinizi gülünç duruma düşürüyor, gazetenizin ve sayfanızın prestijini yaralıyorsunuz.

    spor gazeteciliği dünyasından böyle nice seller geçti ama sonuçta hep kum kaldı. bunun da sonu aynı olacak. ancak bundan yararlanarak spor yazarlığına hakaret etmeye çalışmanın size ne getirdiğini ve getireceğini o zaman bir kez daha konuşuruz bay semercioğlu. şimdilik haddinizi bilin! böylesi sizin için çok daha iyi olur.

    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın